Yeni Şafak

Alkollü İçkilerin Tahrimi İçenlerin Zemmi ile İlgili Hadisler

- Kütüb-i Sitte Hadisleri
Kitaplar
Tümü
Konu Başlıkları
Alkollü İçkilerin Tahrimi İçenlerin Zemmi
Alkollü İçkilerin Tahrimi İçenlerin Zemmi Hadisleri
2268-

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Her sarhoş edici hamrdır. Ve her sarhoş edici haramdır. 

Kim dünyada hamr içer ve tevbe etmeden, onun tiryakisi olduğu halde, ölürse, ahirette şarab içemez."
Eşribe 1;
Eşribe 73;
(2003);
Eşribe 11;
(2;
846);
Eşribe 5;
(3679);
Eşribe 1;
(1862);
Eşribe 22;
46;
(8;
296;
297;
318);
2269-

Ömer (ra), Resulullah (sav)'ın minberinde şu açıklamayı yaptı: "Emma ba'd, Ey insanlar! Hamr'ın haram olduğu hükmü inmiştir. 

Bilesiniz ki hamr (günümüzde ve çevremizde) beş şeyden yapılmaktadır: Üzümden, hurmadan, baldan, buğdaydan, arpadan. Hamr, aklı örten (her) şeydir."
Eşribe 2;
5;
Tefsir;
Maide 10;
Tefsir 32;
(3032);
Eşribe 20;
(8;
295);
Eşribe 1;
(3669);
Eşribe 8;
(1873);
2270-

Allah, sarhoş ediciyi içen kimseye tinetul-habal içirmeye ahdetmiştir. "Tinetu'l-Habal nedir? 

" diye sorulunca: "Cehennemliklerin (vücudlarından, çıkan) terleridir!" diye cevap verdi.
Eşribe 72;
(2002);
Eşribe 49;
(8;
327);
2271-

Resulullah (sav) hamrla ilgili olarak on kişiye lanet etti: "(Hammaddesinden şarap yapmak maksadıyla) sıkana ve sıktırana, içene ve sakilik yapana, (imalathaneden veya depodan, toptancıdan perakendeciye veya müstehlike kadar) taşıyana ve taşıtana, satana ve satın alana, bağışlayana, bunun parasını yiyene. 

"
Büyu 59;
(1295);
Eşribe 6;
(3381);
2272-

Bana göre, ha hamr içmişim, ha Allah'ı bırakarak şu sütuna tapmışım, ikisi de birdir. 

Eşribe 42;
(8;
314);

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.

Yerel hava durumu bilgisini ve ezan vakitlerini görmek için tarayıcı ayarlarında konum bilgisine izin vermelisiniz.