AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

D Ü N Y A
İşgal varsa barış yok

Hamas'ın manevi lideri Şeyh Yasin, İsrail'in saldırıları durdurmadığı sürece ateşkesin olmayacağını söyledi. "Barış İsrail'in sonu olur" diyen Yasin, İsrail'in bu amaçla barışı engellediğini belirtti.

Hamas'ın manevi lideri Şeyh Yasin, İsrail'in Hamas liderlerine yönelik saldırıları durdurmadığı sürece ateşkesin olmayacağını söyledi. NTV Kudüs muhabiri Ayşe Karabat'ın gerçekleştirdiği ve NTV'nin internet sitesinde yayımlanan söyleşide Yasin, amaçlarının özgür Filistin devletini kurmak olduğunu söyledi.

Hıristiyan, Müslüman, Yahudi herkes için ayrımcılık yapmayan bir bir Filistin devleti kurmak istediklerini söyleyen Yasin, bu devletin tüm Filistin topraklarında kurulmasını istediklerini vurguladı. Ateşkesin düşmanı tanımak anlamına geldiğini belirten Yasin, "Biz şu ana kadar siyonist düşmanlarımızla ateşkes yapmadık ve ateşkesi görüşmedik. Şimdi ulusal bir oluşum sürecindeyiz" dedi.

İşgalcilere karşı silah bırakılmaz

Ateşkesi ancak Filistin içinde uzlaşmaya varmaları halinde düşüneceklerini söyleyen Yasin'e göre, "İsrail barış sürecinde ilerleme olsun istemiyor çünkü barış demek İsrail'in yok olması anlamına geliyor."

Şeyh Yasin, ABD ve İsrail'in Filistin hükümetine baskısıyla da silah bırakmayacaklarını, silahlarını düşmanlarına doğrultacaklarını söyledi. Yasin, Hamas'ın yönetimde yer almak istememesinin nedenini ise şöyle anlattı:

"İşgal sürecindeyiz. Her şeyi aynı anda yapamayız. Öncelikli görevimiz işgalin bitmesini sağlamak." Türkiye'nin Filistin politikasını ise bir ileri bir geri olarak değerlendiren Yasin, Türkiye'nin İsrail'le ortak askeri tatbikatlarının geri adım olduğunu belirterek, Türkiye'den Filistin için daha çok yardım ve destek beklediklerini vurguladı.

Filistinli kadına bulaşık suyu içirdi

İsrailli bir kadın asker, kontrol noktasında Filistinli kadına temizlik yaptığı suyu zorla içirtmekten suçlu bulundu. İsrailli ordu kaynakları, 4 ay önce Gazze Şeridi'nde bir kontrol noktasında durdurduğu Filistinli kadına taşıdığı kovadaki pis suyu silah zoruyla içiren İsrailli kadın askerin, olaydan sonra gözaltına alındığını, Filistinli kadının ise tedavi gördüğünü bildirdi. İsrailli kadın askere verilen cezaya ilişkin açıklama yapılmadı. İngiltere'de yayımlanan The Independent gazetesi, İsrail'in Hamas'ın önde gelen isimlerinden birini daha öldürmesinin Amerika Dışişleri Bakanı'nı kızdırdığını, Colin Powell'ın, İsrail'i kamuoyu önünde azarladığını yazdı. Powell, İsrail'in Hamas liderlerine yönelik suikast politikasının barışa katkıda bulunmayacağını söylemişti. İsrail Ordusu'nun Gazze Şeridi'ne düzenlediği tank saldırısının bilonçosu ağır oldu. Saldırıda 4 Filistinli hayatını kaybetti, 4'ü de yaralandı.

 
Boru hattı savaşı
Amerika, Irak'ın petrollerini dünya pazarlarına satma yolunda adımlar atarken boru hatlarına yönelik saldırılar da devam ediyor.
Irak'ta gazete sayısı 165 oldu
Saddam dönemi gazetelerine el konuldu. Ardından gazete ve dergi furyası başladı.
Bush yalan söylüyor
ABD'de MoveON.org adlı bir kuruluş, New York Times gazetesine verdiği tam sayfa ilanda, "Amerikalı genç kadın ve erkekler yalan uğruna Irak'a ölüme gönderildiler" dedi.
İTÜ, New York'a moda okulu açacak
Kısa kısa..
El Kaide zanlısı iki Türk yakalandı
Afrika ülkesi Malavi'de yakalanan 5 El Kaide zanlısının arasında 2 Türk vatandaşının da bulunduğu bildirildi. Zanlıların avukatı Sabir Latif, müvekkilleri Suudi Arabistanlı Fahid el Bahli, Türk vatandaşları Arif Ulusam ve İbrahim Habacı, Kenyalı Halife Abdi Hassam ve Sudanlı Mahmud Sardar İsa'nın önceki gün Blantyre'de, evlerinde polis tarafından gözaltına alınarak uzun süre sorgulandıklarını açıkladı. Avukat Latif, Malavi yüksek mahkemenin, zanlıların sınırdışı talebine karşı çıktığını belirtti.
24 Haziran 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED