AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Haberci, hep habercidir

Türkiye'nin iki haber kanalında da uzun süre 'anchor'luk yapan Saynur Tezel, 4 aydır ekrandan uzak. Derdinin ekrana çıkmak olmadığını söyleyen Tezel, 'haberin içindeyim, bu işi her mecrada yapabilirim' diyor

  • MUSTAFA NİZAMOĞLU
    Türkiye'nin iki haber kanalında da anchor'lık yapan, son çalıştığı kanal CNN Türk'ten anlaşmazlık nedeniyle ayrılan Saynur Tezel, yaptığı işin "duayenleri" olarak gördüğü Ali Kırca ve Uğur Dündar gibi isimlerin yolundan gidiyor. Dört aydır ekrandan uzak kalan ünlü haberci bu dönemi, prensipler ve çalışma koşullarından taviz vermemek için verilmiş bir ara dönem olarak tanımlıyor.

    CNN Türk'ün 20.00 haberlerini Gürkan Zengin'in Editör programına bıraktıktan sonra ortadan kaybolan ve uzun aramalardan sonra bulup evinde konuştuğumuz Saynur Tezel'in 24 saati yine haberle geçiyormuş.

    Karşılıklı ihtiyaç bitince...

    Haber dünyasına 1992 yılında atv'nin kuruluşunda girmiş Saynur Tezel. 1996 yılında kurulan ilk haber kanalı NTV'den gelen teklifi bir saniye bile düşünmeden kabul etmiş. Türkiye açısından haberi olması gereken yere oturtan bir adım olarak gördüğü NTV'nin kuruluşunda yer almayı kendisi için mutluluk olarak görüp tam 5 yıl kesintisiz burada çalışmış Tezel. Karşılıklı ihtiyacın bittiğini hissettiği bir dönemde teklif aldığı rakip kanal CNN Türk'e geçmiş ve burada da ana haber bültenini hazırlayıp sunmuş. Ancak bir süre sonra yine kendi deyimiyle, karşılıklı ihtiyaç bitmiş ve oradan da ayrılmış.

    Hâlâ haberin içinde

    Haberciliği, tarihi takip etmek gibi gören Saynur Tezel, fiili olarak içinde olmasa da bu takibin hiç sona ermeyeceğini söylüyor. Ancak, ekrandan ayrı kalmamak için hemen bir yerlerde başlamak gibi bir düşüncesinin de olmadığını kaydediyor Tezel. TV'de habercilik yapan büyük isimlerin belirli dönemlerde kendilerinden ve çalışma koşullarından taviz vermemek için ara verdiklerini hatırlatıyor ve, "İleride ne olacak bilmiyorum ama ben de bunu böyle bir dönem gibi görüyorum. Devam etme koşulları da doğmayabilir ancak benim meselem ekranda olmak değil. Haberciliği, iyi birikimimle, beynimle yapabileceğim ve fayda sağlayacağım her mecrada yapabilirim" diyor. Ekrandan uzak kaldığı süre içinde habercilikten uzak kalmadığını söyleyen Tezel, "Yine günlük olayları takip ediyorum, gazeteleri okuyorum. Haberi yaşıyorum, bir tek ekrana çıkıp haber vermiyorum" diyor.

    CNN Türk'e kırgınlık yok

    İşinden ayrıldığı için kırgınlığının olmadığını kaydeden Saynur Tezel şöyle diyor: "Bir noktada size ihtiyaç olmadığını düşünürler, siz de o noktada o işe ihtiyacınız olmadığını düşünürseniz, prensiplerinizden taviz verecek koşullara kadar zorlandıysanız, işi bırakacaksınız. Ben de öyle yaptım. Kırgın değilim. Neden böyle olduğunu anlıyorum. Çok iş, çok yük olduğu noktalarda bana ihtiyaç oluyor. Fakat sonra ekipler, ekiplerin dünya görüşleri değişiyor. Hep kaliteli yerlerde, kaliteli insanlarla çalıştım, iyi şeyler hatırlıyorum."

    Vitamin kürü gibi

    Haber dünyasında geçen 11 yıl içinde iş ve özel hayatı haberle geçen ünlü spiker Saynur Tezel, eşine, dostuna ve sevenlerine hiç vakit ayıramamış. Bu nedenle de üzüntülü dönemleri olmuş. İki evlilikten sonra üçüncü evliliğini sinemacı Ali Özgentürk'le yapan Tezel, 'Şimdi eşime dostuma vakit ayırabiliyor, sürekli okuyorum. Bu dönem benim için sevgi ve bilgi açısından vitamin kürü gibi oldu' diyor. Saynur Tezel artık kedisi Tarçın'a da bol bol vakit ayırabiliyormuş.

    'Gazetelerin önemini keşfettim'

    Ekrandan ayrı kaldığı dört ay içinde haberden hiç ayrı kalmayan Saynur Tezel, bu arada gazetelerin habercilik adına ne kadar iyi bir iş yaptığını keşfetmiş: "Haberleri hazırlarken önümüzde açık olan ajansları takip ediyorduk. Gazeteleri de okuyorduk ama biraz yüzeysel geçiyorduk. Şimdi her gün 7- 8 tane gazete alıyorum ve hepsini ayrıntılı bir şekilde okuyorum. Haberleri televizyondan bir gün sonra vermesine rağmen, gazetenin televizyonu fersah fersah geçecek müthiş bir araç olduğunu gördüm. Bu dönemde yaptığım en büyük keşif bu, gazeteyi keşfettim."

  •  
    YEDİNCİ SANATIN "TREN"E BAKIŞI
    Yedinci Sanatın Bakışı adlı programda bu hafta 'Sinema ve Tren' ilişkisi ele alınıyor. Yönetmenler İsmail Güneş, Şerif Gören, Başar Sabuncu ve Semir Arslanyürek'in konuk olacağı programda, Demiryolu Savaşı, 39. Basamak, Trendeki Yabancı, Dehşet Treni, Kahraman Şerif, Sonsuz Ölüm, Doğu Ekspresinde Cinayet, Ankara Ekspresi ve Gülün Bittiği Yer gibi dünya ve Türk sinemasından örneklerle "Sinema ve Tren" ilişkisi irdeleniyor.
    Trt 2 / 20.00

    Yarım Elma'da nişan var
    Yarım Elma'da, Gonca, Yonca ve Kuzey'in yakınlaştığını farkeder ve hemen otelden ayrılınmasına karar verilir. Yonca da Kuzey'e âşık olmasına rağmen Kuzey'den nefret ediyor gibi davranmaya başlar. Bu arada Zeynel de Gonca'ya evlenme teklif eder. Gonca kabul eder ve nişanlanırlar.
    Show TV / 21.45

    Şimdi de Seyirci Duymasın!
    Çocuklar Duymasın dizisi sona erdi ancak, atv yöneticileri diziyi bir türlü bitiremiyor. Çocuklar Duymasın'ın kamera arkası görüntüleri bugün "Seyirci Duymasın" adı altında ekranlara getiriliyor. Çocuklar Duymasın'ın nasıl çekildiği, dizi çekilirken nelerin çekildiği Seyirci Duymasın'da merak edenler için ekranda.
    Atv / 20.30

    Peck SS subayı olursa
    Genç Nazi avcısı Barry Kohler, 1970'lerin sonunda Paraguay'da bir grup SS subayının buluştuğunu haber alır. İzleri takip eden Kohler, Nazi yanlısı Dr. Josef Mengele'nin çevresine sempatizanlar toplayıp, korkunç bir plan yaptığını farkeder. Eski Nazi avcısı Ezra Lieberman, önceleri Kohler'in tedirginliğinden fazla etkilenmez. Ancak anlattıklarını duyunca kulaklarına inanamaz ve Avrupa çapında belli başlı adresler tespit edip, evleri kapı kapı dolaşmaya başlar. Nazi anlayışının yeniden hortlamasına ve Hitler'in yeniden doğmasına ramak kalmıştır...
    Vahşetin Çocukları
    (Boys From Brazil) Yön: Franklin J. Schaffner Oyn: Gregory Peck, Laurence Olivier, James Mason
    TV8 / 21.00
    24 Haziran 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED