AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

'Erken şafak' imzada

Hükümet, askerlik süresinin kısaltılmasını öngören Genelkurmay Başkanlığı'nın önerisini olumlu buldu. Öneri Bakanlar Kurulu karar taslağı olarak dün imzaya açıldı.

Hükümet, askerlik süresinin kısaltılmasını öngören Genelkurmay Başkanlığı'nın önerisini kabul etti. Süre indirimini öngören Bakanlar Kurulu karar taslağı dün imzaya açıldı. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, "Yasal prosedür ne ise o yapılacak. Hükümetimiz olumlu karşıladı" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yaklaşık 5.5 saat süren bir toplantı yaptı. Kurul toplantısında Ulusal Program ve Genelkurmay Başkanlığı'nın askerlik süresinin kısaltılmasına ilişkin önerisi yer aldı. Bakan Çiçek, 4 aydan beri hazırlakları yapılan 997 sayfalık Ulusal Program konusunda Dışişleri Bakanlığı'nın kurula bilgi sunduğunu belirtti. Çiçek, Ulusal Program taslağının Cuma günü CHP başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına gönderileceğini, Salı günü ise TBMM'de ele alınacağını bildirdi.

Yapılacak değişiklikler

Ulusal Program'ın; İçişleri, Adalet, Tarım, Ulaştırma, Çevre, Sağlık, Çalışma Hayatı ve Sosyal Güvenlik gibi toplumsal hayatın her alanında düzenlemeler içerdiğini kaydeden Cemil Çiçek, bu kapsamda 88 adet yeni kanun çıkartılacağını, 52 adet kanunda ise değişiklik yapılacağını açıkladı. Uyum çalışmalarının Türkiye'nin AB üyeliğinin ötesinde anlam taşıdığını anlatan Çiçek, "Böyle bir dönüşümü gerçekleştirecek Türkiye dünyanın en ileri ülkeleri ile rekabet gücünü sağlayabilecek ve hakettiği yeri alacaktır" diye konuştu.

Çiçek, daha sonra yapılacak yasa değişikliklerinin ise TCK, CMUK, basın Kanunu, Polis Vazife ve Selahiyetleri Kanunu, Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu, RTÜK Kanunu, Askeri Ceza Kanunu, Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü Teşkilat Yasası konularında olduğunu ifade etti.

Askerlik süresi imzaya açıldı

Askerlik konusuyla ilgili olarak da Çiçek, "Hükümetimiz görüş olarak benimsedi. Prosedürün gereği yapılacak" dedi. Cemil Çiçek, Brüksel NATO Savunma Bakanları İlkbahar toplantısına katılan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün Bakanlar Kurulu'na bilgi sunduğunu belirtti.

Ulusal Program MGK'da tartışılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nda ele alınan Ulusal Program'ın (UP) Milli Güvenlik Kurulu'nda da tartışılabileceğini bildirdi. Erdoğan, UP'nin hazırlanması sırasında Genelkurmay Başkanlığı'nın görüşünün alındığını hatırlatarak, "AB sürecini orada (MGK'da) tartışacağız" dedi. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu dün akşam Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Yaklaşık 2.5 saat süren toplantının ardından açıklama yapan Erdoğan, Ulusal Program'ın içeriğinde neler bulunduğunun sorulması üzerine, "Dışişleri Bakanlığımız çalışmalarını henüz bitirmiş değil. Çalışmalar biritilip önce muhalefet partisine, sonra da, Meclis dışında Hazine'den yardım alan diğer partilere taslak takdim edilecek. Belki de brife edilecekler" dedi.

  • HABER MERKEZİ

  •  
    DYP, 20. yılını yeni binada kutladı
    DYP'nin yeni genel merkez binası, partinin 20. kuruluş yıldönümünde törenle hizmete açıldı.
    Amerika ziyareti Temmuz'da
    ABD ziyaretinin önümüzdeki ay olabileceğini açıklayan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Davos toplantısının 2005'te Türkiye'de yapılmasını teklif ettiğini, Forum Başkanı Schwab'ın, teklife sıcak baktığını söyledi.
    İşte askerlikte AB standardı
    MECLİS'te feminist polemiği
    CHP'li Güldal Okuducu'nun,"CHP feminist parti. AK Parti'li kadınlar köşeye sıkıştırılmış" sözleri, polemiğe neden oldu. AK Parti'li Ayhan Zeynep Tekin, Nimet Çubuk ve İnci Özdemir, "Bir selam ver, bak kim kuşatılmış görürsün" cevabı verdiler.
    Millet cevap bekliyor
    Meclis Dilekçe Komisyonu, vatandaşların başvuruları hakkında bakanlıklara gönderdiği 830 yazının hiçbirine cevap alamadı. Vatandaş, en fazla İçişleri Bakanlığı'ndan cevap bekliyor.
    'Türkiye 2004'te AB'ye girer'
    Ecevit: Yolsuzluklara karşı mücadele ettik
    'Kısaltma kararı isabetli'
    Kısa kısa...
    24 Haziran 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED