AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

ODTÜ'de Fuller krizi

Eski CIA görevlisi Graham Fuller, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) bazı öğrenciler tarafından protesto edildi. 2. Uluslararası İletişim Konferansı kapsamında, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen "Irak Sonrası Siyasal İslam" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Fuller, öğrencilerin protestoları ile karşılaştı. Konferansta, Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Atilla Eralp, Fuller'e "hoşgeldiniz" dedikten sonra söz verdi, ancak salonda toplanan bir grup öğrenci, önce alkışlarla daha sonra da "Kahrolsun ABD emperyalizmi", "Ülkemizde CIA ajanı istemiyoruz", "Yanki go home" sloganları atarak, Fuller'in konuşmasına izin vermedi. Öğrencilerin, "CIA Ajanı Graham Fuller go home" yazılı pankart taşıdıkları dikkati çekti. Protestoların uzaması üzerine, Fuller, konuşmaktan vazgeçerek, salonu terketti.


Burs başvuru yönteminde değişiklik

Üniversite adaylarının Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (YURTKUR) öğrenim kredisi almak amacıyla yaptıkları başvuru, Başbakanlık bursu için de geçerli sayılacak. Konuya ilişkin duyuru, Öğrenci ÖSYM tarafından adaylara gönderilmeye başlanan 2003 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yayımlandı. Kılavuz ile birlikte tercih formu da gönderildi.


Emniyet'te 'fil mezarlığı'

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün "kızak dairesi" olarak nitelenen Araştırma Planlama ve Koordinasyon (APK) Dairesi'nde görevli bir emniyet müdürü, ilk kez bulunduğu daireyi açıkça eleştirdi. Polis Dergisi'ndeki yazısında APK Dairesi'ni "fil mezarlığı"na benzeten birinci sınıf Emniyet Müdürü Dr. Kemal Sarıdağlı, kendisini kastederek, "Tecrübeli, temiz sicili olan bu kişi ancak APK Uzmanlığına kadar yükselebilmiş olan Dr. Kemal Sarıdağlı, bu mezarlıktadır. Ruhuna el Fatiha!..." dedi.

  • EVİN GÖKTAŞ


    Çevik suikasti'nin zanlıları yakalanıyor

    Eski Çankırı Valisi Ayhan Çevik'e 5 Mart 1999'da düzenlenen bombalı saldırı eylemine karıştığı tespit edilen, TKP-ML/TİKKO üyesi 1 kişi yakalandı. "Kirve- Halo" kod adını kullanan teröristle birlikte, bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirildiği bildirildi. Sivas kent merkezi Ulu Camii yakınlarında düzenlenen operasyonda, Sivas'ın Suşehri İlçesi'ne gitmek isteyen terör örgütü TKP-ML/TİKKO üyesi 2 kişiden biri yakalanarak gözaltına alındı. Diğer örgüt üyesi ise kaçmayı başardı.


    Emniyet'te kritik hafta

    İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun hazırladığı emniyet müdürleri kararnamesinin bu hafta yayımlanması bekleniyor.

    Emniyet Teşkilatı'nda bu hafta içinde sürpriz atama ve tayinler bekleniyor. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu tarafından birkaç ay önce hazırlanan, ancak bugüne kadar çeşitli gerekçelerle bekletilen emniyet müdürleri kararnamesinin, önümüzdeki günlerde yayımlanacağı belirtiliyor. Emniyet çevrelerinde emniyet müdürleri kararnamesinin 25-30 civarında ili kapsayacağı dile getiriliyor. Bu arada, geçmişte yolsuzluk soruşturmalarını yürütürken görevlerinden alınarak pasif görevlere verilen bazı emniyet mensuplarının, "iade-i itibar" amacıyla, aktif görevlere atanacakları emniyet kulislerinde konuşuluyor.

  • EVİN GÖKTAŞ


    Uygur'dan Cerrah'a ziyaret

    Türk tiyatrosunun duayen ismi Nejat Uygur, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ı makamında ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat süren ziyarette Uygur, Cerrah'ı Temmuz ortalarında sahnelenecek olan "Nejat Uygur, Türkiye'nin Delisi, Milli Deli" adlı oyununa davet etti. Uygur, ziyareti sırasında yaptığı esprilerle Cerrah'a ve emniyet mensuplarına neşeli dakikalar yaşattı.


    Claudia Schiffer 'hayalet avı'na çıktı

    Ünlü Alman manken Claudia Schiffer'in İngiltere'deki evinde bir hayaletin dolaştığı ileri sürüldü. Sunday Mirror gazetesindeki habere göre, Schiffer, içinde bir hayaletin dolaştığına inandığı evine "hayalet avcısı" bir kadını çağırdı. Haberde, İngiltere'nin Suffolk bölgesinin yakınında, eşi ve çocuğuyla 16. yüzyıldan kalma 8,5 milyon euro değerindeki malikanede yaşayan Schiffer'in, bu evin "perili" olduğu yönünde yapılan uyarılara kulak asmadığı ve eve taşındığı belirtildi. Malikanenin, eskiden rahiplerin saklandığı 3 gizli odasının bulunduğu belirtilen haberde, asılı olan 2 resmin indirilmesinin uğursuzluk getirdiğine inanıldığı kaydedildi. Elisabeth Bridgeman adındaki "hayalet avcısının" eve geldiği ve bu ziyaretten sonra Schiffer'in rahatladığı ifade edildi.


    Bayrampaşa parkında yok yok!

    Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, yakında açacakları şehir parkında, açıkhava sineması, eğitim ve sergi alanı, anfitiyatro, ile açık ve kapalı spor alanlarının da bulunduğunu söyledi. Yüzde 55'i yeşil alan olarak düzenlenen Bayrampaşa Şehir Parkı'nın içinde piknik ve yürüşüyüş alanları yanında bir de otopark yeralıyor.



  • 24 Haziran 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED