T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
Erdoğan: Gerilime
taraf olmayacağız

AK Parti lideri Erdoğan, siyasi gerilime taraf olmayacaklarını belirterek, "AK Parti gelirse bizi AB'ye almazlar" diyen Ecevit ve Yılmaz'a, "Vah zavallılar. İktidardaydınız niye sokmadınız" diye sordu.

AK Parti lideri Tayyip Erdoğan, "gerilime taraf olmayacaklarını" vurgulayarak, "AK Parti iktidara gelirse Türkiye'yi AB'ye almayacakları" iddiasında bulunan Ecevit ve Yılmaz'a, "Vah zavallılar. İktidardaydınız niye sokmadınız" diye sordu.

Giresun, Ordu ve Samsun'da düzenlenen mitinglerde konuşan Erdoğan, fındık üreticilerinin sorunlarını dile getirerek çözüm önerilerini anlattı ve 4 Kasım'dan sonra batıdaki gelişmişlik düzeyini diğer bölgelerde de sağlayacaklarını anlattı.

Türkiye'nin IMF kapılarında kuyruğa girdiğini, alınan paraların da batık bankalara ve milletin yararına olmayan işlere gittiğini ileri süren Erdoğan, şöyle konuştu: "Hükümetin 4. ortağı diyor ki, IMF'den alınan paranın 8 milyar doları tekrar IMF'den alınan borçların geri ödemesine gitti. 22 milyar dolar batık bankalara gitti. Güney Kore IMF'den 20 milyar dolar aldı. Bir yılda ayağa kalktılar ve borçlarını ödediler. Bir de bizim halimize bakın."

Vah zavallılar vah

Türkiye'nin AB'ye üyeliği sürecine ilişkin her türlü yasa teklifini desteklediklerini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "En son Anayasa değişikliği yapıldı biliyorsunuz. Biz, paketin tümüne olumlu oy kullandık. Ama bunlar hemen kayış attılar. 'Tayyip'in önü açılır' diye paketin 4 maddesine olumsuz oy kullandılar. Sözlerinde durmadılar. Bunlar hep tükürdüklerini yaladılar. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste, aheste. Bak bitiyorlar, tükeniyorlar, yok oluyorlar." Ecevit ve Yılmaz'ın buna rağmen, "AK Parti iktidara gelirse Türkiye'yi AB'ye almayacakları" iddiasında bulunduklarını hatırlatan Erdoğan, "Allah Allah. Vah zavallılar vah. İktidardaydınız, siz niye sokamadınız" diye sordu. Erdoğan, Yılmaz'n AK Parti'yi "kadrosu olmamakla" suçladığını da hatırlatarak, "Buna kibarca ne denir; sevsinler seni... Senin ne kadron vardı da ülkeyi ne hale getirdin" dedi.

Ayırımcılık yapmayacağız

Eğitim ve öğretimin önündeki engelleri mutabakatla aşacaklarını da vurgulayan Erdoğan, "Bu ülkeyi yönetenler ayrım yapmamalıydı. Alevi, Sünni diye ayrım yapmamalıydı, kafatasına bakarak insan ayrımcılığı yapmamalıydı" diye konuştu. Kendi hükümetleri döneminde Türk'ün, Kürt'ün, Çerkez'in, Abhaz'ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ortak paydasında bir bütün olacağını kaydeden Erdoğan, herkesin ele ele vererek ülkenin kalkınması için çalışacağını söyledi. Erdoğan, hiçbir zaman da partisinin siyasi gerilimin tarafı olmayacağını anlattı.

Erdoğan, geldiği Samsun'da ise, vatandaşların meydanlarda "işsiziz ve açız" diye feryat ettiklerini belirterek, iktidara geldiklerinde gerekli istihdam olanaklarını oluşturacaklarını söyledi. Kuru sıkı vaatlerde bulunmayacaklarını kaydeden Erdoğan, "Sizler bizim için, 'bunlarla bu iş yürür' diyeceksiniz" diye konuştu

Milletvekilleri Ankara'da oturmayacak

Açlığın, sefilliğin, işsizliğin milletin kaderi olmadığını, milletin 3 Kasım'da iktidar partilerinden hesap soracağını belirten Erdoğan, iktidara geldiklerinde vatandaşın sorunlarının çözümü için Ankara'da milletvekillerinin ayağına kadar gelmeyeceğini, milletvekillerinin bölgelerine ofis açacağını ve en az 15 günde bir giderek milletin sorunlarını dinleyeceklerini bildirdi. Erdoğan, ayrıca parti genel merkezinde kurulacak "Beyaz Masa"da halkın sorularına çözüm üretme çalışmaları yürütüleceğini kaydetti. Erdoğan, sorunların çözümü için un, şeker ve yağın bulunduğunu, ama helvanın yapılamadığını belirterek, "Çünkü, bunlar helvacının mutfağa girmesine müsaade etmiyorlar" dedi.

  • VELİ TOPRAK SAMSUN ORDU GİRESUN

  •  
    Baykal üslûbunu sertleştirmeye başladı
    CHP lideri Baykal, dokunulmazlığın kaldırılmasını istemeyen AK Parti'yi, "yolsuzluk yapmayı düşünmekle" itham etti.
    Bahçeli, Yılmaz'a kızdı
    MHP lideri Bahçeli, Yılmaz'a Amasya'dan seslendi: "Diyarbakır Türk şehridir. Kimse, orayı başka birinin şehri gibi kabul edip Diyarbakır'dan Brüksel yolu açmasın."
    'Türkiye 2 yılda iflas eder'
    SP lideri Recai Kutan, IMF politikalarının sürmesi halinde Türkiye'nin 2 yıl sonra iflasını açıklayacağını ileri sürdü.
    Çiller: Kürt devletine müsaade etmeyiz
    DYP lideri Tansu Çiller, Irak'ta bir Kürt devletinin kurulamayacağını söyledi.
    AB temsilcisi Ecevit'i yalanladı
    AB Türkiye temsilcisi Büyükelçi Hans Jörg Kretschmer, AB ilerleme raporunu, "seçimden sonra laikliğe karşı bir iktidar olursa AB'nin kapıları Türkiye'ye kapanır" diye yorumlayan Başbakan Ecevit'i yalanladı. Kretschmer, "Seçimden sonra ne tür bir hükümet gelirse gelsin AB sizi üyelik için teşvik etmektedir. Hükümete destek vermeye devam edeceğiz" dedi.
    DEHAP'a YSK'dan onay
    Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Demokratik Halk Partisi'ne (DEHAP) vize vererek 3 Kasım'da yapılacak olan milletvekili genel seçimine katılabileceğini kararlaştırdı. YSK Başkanvekili Ahmet Hamdi Ünlü, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun DEHAP'la ilgili başvurusunun reddedilerek, bu partinin seçimlere katılmasına oybirliği ile karar verildiğini açıkladı. Ünlü, karara gerekçe olarak seçim iş ve işlemlerinin kesinleşmiş olmasının esas alındığını belirtti. YSK'nın dün yaklaşık 4 saat süren toplantısından sonra saat 20.00 sıralarında kararı açıklayan Ünlü, kararın oybirliği ile alındığını kaydetti. DEHAP Genel Başkanı Mehmet Abbasoğlu, YSK'nın hukuka uygun bir karar verdiğini ve YSK üyelerin kutladığını söyledi.
  • EVİN GÖKTAŞ-HAMDİ ATEŞ, ANKARA

  • 16 Ekim 2002
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED