T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ
İstikbal'de kriz yok

Kriz İstikbal mağazalarına uğramadı. Bin çeşit ürünü küçük mağazalara sığdıramayan Grup, büyük mağaza atağına kalktı.

Ürünlerinin yüzde 90'ını iç piyasaya, yüzde 10'unu ise ihraç ettiklerini bildiren İstikbal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Boydak, iç pazardaki talepten 2002 yılında şikayetçi olmadıklarını tüm mağazaları büyüteceklerini söyledi.

Yusuf Boydak, küçük mağazaların, çeşit sayısı bine yaklaşan İstikbal ürünlerini sergilemeye yetmediğini belirterek, tüm mağazaları büyüteceklerini söyledi.

İstikbal Mobilya'nın büyük mağaza atağı konusunda Yeni Şafak'a konuşan Boydak, mobilyaların hacimli ürün olmasından dolayı büyük alanlı mağazalara ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Küçük mağazalar artık işimizi görmüyor. İstikbal olarak küçük olan mağazaları büyütmeyi düşünüyoruz" dedi.

Açılan büyük mağazaların, küçük bayileri çok küçük oranda da olsa etkileyebileceğini ifade eden Boydak, kendileri için önemli olanın, küçük mağazaların ihtiyaçlara cevap verebilecek hale getirilmesi olduğunu kaydetti. Küçük bayilerin kendi mağazalarını büyütmeleri gerektiğini vurgulayan Boydak, "Aşağı yukarı bine yakın ürün çeşidimiz var. Bu ürün çeşitlerini mağazalarına koyamıyorlar, sergileyemiyorlar. Bizim bu atılımlarımız küçük bayilerin büyümesi için de bir teşvik olacak.

Hedefler aşıldı

Büyük mağazaların açılışının, 2001 yılı için planlanmasına rağmen kriz yüzünden ertelendiğini anlatan Boydak, büyük yer bulmak zor olduğu için yeni mağaza açılışlarının zaman aldığını belirtti. İstanbul'un tüm bölgelerinde yatırımları tamamladıklarını, bayi ağını oluşturduklarını belirten Boydak, şimdi sadece eksik olanları tamamladıklarını ifade etti.

Ürünlerinin yüzde 90'ını iç piyasaya, yüzde 10'unu ise ihraç ettiklerini bildiren Boydak, iç pazardaki talepten 2002 yılında şikayetçi olmadıklarını söyledi.

2001 yılı sonunda belirledikleri hedeflerin de üzerine çıktıklarını vurgulayan Boydak, "Zaten iç pazarda böyle bir talep olmasa bu yatırımları yapmazdık. İhracatta geçen yıl 100 milyon dolar bir ciro yakaladık. Bu yılki hedefimiz 150 milyon dolar, gelecek yılki hedefimiz de 200 milyon dolar" şeklinde konuştu.

Yangına dayanıklı yatak modelleri ile İngiltere pazarına henüz giremediklerini de dile getiren Boydak, İngiltere pazarı için görüşmelerin sürdüğünü bildirdi. Boydak, girdi maliyetleri yüksek olduğu için İstanbul'da üretim yapmayı düşünmediklerini belirterek Bellona şirketi olarak 250 tane daha mağaza açabileceklerini sözlerine ekledi.

  • Yılmaz YILDIZ İSTANBUL

  •  
    IMF gazeteciliğine son vereceğiz
    Bazı gazetelerin IMF ile ilgili haberlerine sert tepki gösteren Bakan Türker, niyet mektubunu açıkladıktan sonra imzalayacağını söyledi.
    Memur emeklisine maaş farkları yarın
    Jandarma ekonomist arıyor
    Ekonomist kadrosu için gazetelere ilan veren Jandarma Genel Komutanlığı, 900 milyon lira maaşla çalışacak eleman arıyor.
    Son Türk bankası da Balkanlardan çekiliyor
    BALKANLARDAKİ Bankalar teker teker gitti. Kent Bank'ın sahibi olduğu Arnavutluk'taki BKT bank da satışa çıktı.
    Boyner: Şükürler olsun siyasetten kurtuldum
    Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner siyaseti bırakıp kendi işine döndükten bu yana her gün yataktan kalktığında, "Yarabbi şükürler olsun, beni yeniden müşterilerle kucaklaşabileceğim bir güne uyandırdığın için" dediğini söyledi. Boyner, 2. Uluslararası İstanbul Perakende Konferansı'nda yaptığı konuşmada, müşterinin tek bir mağazadan alışveriş yapmaktan uzaklaşmaya başladığını, her mağazadan 1-2 şey aldığını söyledi. "Müşteriyi mutlaka bir fanatik taraftar yapmak zorundayız" diyen Boyner, Çarşı'ya yılda ödeme noktaları için 1,5 milyon kişinin geldiğini bildirdi.
  • Yılmaz YILDIZ

  • 16 Ekim 2002
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Reklam Tarifesi
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED