Yeni Şafak

Tirmizi Halk Ve Taksir Hakkında Hadisleri

- Sünen-i Tirmizi
Kitaplar
Tirmizi
Konu Başlıkları
Halk Ve Taksir Hakkında
Halk Ve Taksir Hakkında Hadisleri
1455-

Resulullah (sav) cemretu'l-Akabe'ye geldi, taşlarını attı, sonra Mina'daki menziline (konakladığı yere) geldi ve kurbanını kesti. Sonra berbere: "Al! 

" dedi ve sağ yanını işaret etti. Sonra sol tarafını işaret etti, sonra (kesilen saçları) halka vermeye başladı. (Bir rivayette şöyle denir: "Sağ yandan kesileni sağındakilere, sol yandan kesileni de Ümmü Süleym'e verdi." Bir rivayette de şöyle denmiştir: "Sol taraftan kesilenleri Ebu Talha'ya verdi ve ona: "Bunu halka dağıt" diye emretti.")
Vudu 33;
Hacc 323;
(1305);
Hacc 73;
(912);
Menasik 79;
(1981);
1457-

Resulullah (sav) kadının saçını traş etmesini yasakladı. [Rezin'in ilavesinde: ". 

..Haccda da, umrede de" ziyadesi vardır. Bu ziyadeden sonra (Rezin ilaveten şunu) der: "Onlara sadece teksir (kısaltma) gereklidir."]
Hacc 75;
(914);
1458-

Resulullah (sav): "Ey Allahım, traş olanlara rahmet et" diye dua etmişti. Yanındakiler: "Kısaltanlara da ey Allah'ın Resulü! 

" dediler. Resulullah (sav) efendimiz: "Ey Allahım traş olanlara rahmet et!" diye duasını tekrar etti. Yanındakiler tekrar: "Kısaltanlara da Ey Allah'ın Resulü!" dediler, bu sefer: "Kısaltanlara da!" buyurdu."
Hacc 127;
Hacc 316;
(1301);
Hacc 184;
(1;
395);
Hacc 74;
(913);
Menasik 79;
(1979);
1460-

Veda haccında Resulullah (sav)'ın, traş olanlara üç kere, kısaltanlara bir kere dua ettiğini işittim. 

Vudu 33;
Hacc 323;
(1305);
Hacc 73;
(912);
Menasik 79;
(1981);

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.

Yerel hava durumu bilgisini ve ezan vakitlerini görmek için tarayıcı ayarlarında konum bilgisine izin vermelisiniz.