T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Başarılı öğrenciye burs

ÖNDER bu yıl da başarılı İmam Hatipliler'e burs veriyor. ÖSS'de dereceye girdiği halde puanları kırıldığı için istediği bölüme yerleşemeyen 25 öğrenci, ÖNDER tarafından yurt dışında okutulacak.

ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Kara, ÖSS'de üstün performans göstererek dereceye giren ama puanları kırıldığı için istediği bölüme yerleşemeyen öğrencilere sahip çıkacaklarını belirtti. Bu ülke halkının İmam Hatip Liseleri'ne sahip çıktığı gibi, mağdur edilen başarılı İmam Hatipli öğrencilere de sahip çıkmaya devam edeceğini belirten Kara, İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği olarak bu yıl da başarılı öğrencilere rehberlik yapacaklarını söyledi.

Yusuf Kara yaptığı açıklamada "ÖNDER'e internet aracılığı ile veya faks ile müracaat edenlerden 25 başarılı İmam Hatipli'ye yurtdışında okuması için burs verilecek ve kendi imkanları ile okumak isteyenlere de rehberlik yapılarak, arzu ettikleri bölümde okumalarına yardımcı olunacak" dedi.

Hayırseverlere çağrı

Yüksek puan alan bütün öğrencilerin müracaatlarını beklediklerini belirten ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Kara, "Bu öğrencileri okutmak isteyen hayır sahiplerinin de mutlaka bizi arayacaklarına inanıyoruz" diyerek, hayırseverlere de bir çağrıda bulundu.

Öğrenci okutmak isteyenler ile, yüksek puan alan öğrenciler http://www.onder.org.tr ile 02125322598, 02126317803, 0212 6353936 numaralı telefonlara ve 02126313447 faksa müracaat edebilirler.

Yusuf Kara ayrıca, Türkiye'deki haksız uygulamaların bir an önce kaldırılmasını isteyerek, genç beyinlerin ülkemizde kalıp, kendi üniversitelerinde ve diledikleri bölümlerde okuyacakları günlerin yakın olduğuna inandıklarını söyledi.

Yurt dışında okumak kolay

Üniversite imtihanından aldığı puanla istediği bölüme giremeyen veya meslek okullarında eğitim gördüğünden puanı kırıldığı için iyi bir bölümde eğitim görme şansı kalmayan öğrenciler için yurt dışı iyi bir alternatif. İşte başta İHL'li öğrenciler olmak üzere sınavda başarılı olmuş ama istediği bölümde eğitim görme şansı kalmamış olan öğrencilerin elinden ÖNDER tutuyor. Biz de üç yıldır öğrencileri yurt dışına göndererek buralarda eğitim almalarını sağlayan ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Kara ile verdikleri hizmet üzerine konuştuk.

ÖNDER olarak istedikleri bölümlere gidemeyen öğrencileri yurt dışına yönlendiriyorsunuz. Bu konuda bize bilgi verir misiniz?

ÖNDER İmam Hatip Liseleri'nde okuyan öğrencilere rehberlik etmektedir. Yarım puanın bile çok önemli olduğu ÖSS'de 20-25 puanın kesilmesi büyük bir ayrımcılık olmakta ve bu uygulamayı yıllardır sürdürenler hukuk önünde hesap vermedikleri gibi hâla da uygulamalarına devam etmektedirler. Bizler puan mağduru olan başarılı öğrenciler ile bu öğrencileri okutmak isteyenleri buluşturuyoruz.

Yurtdışındaki üniversitelere çok müracaat oluyor mu?

Binlerce müracaat oluyor ama tabiî ki herkesin gitmesi mümkün olamıyor. Önce başvurduğu üniversiteye kabul edilmesi gerekiyor.

Müracaat şartları nasıl?

Yurtdışında okumak isteyenler hangi ülkeye gideceklerse, o ülkenin kültür ofisinden müracaat şartları ile ilgili bilgi alabilirler. Ancak biz genelde Avrupa ülkelerini tercih ettiğimiz için buraya müracaatlar genellikle yatay geçiş sistemi ile yapılmaktadır.

Türkiye'de veya Kıbrıs'ta vakıf üniversitesi ya da devlet üniversitesinde dört yıllık bir bölüme kayıt yaptıran bir öğrenci Avrupa'nın yüzlerce üniversitesinden birine yatay geçiş yapabilir.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ, İSTANBUL

    Avusturya'da eğitim ücretsiz

    Bu okulların ücretleri nasıl?

    Ücretler ülkeden ülkeye değişiyor ama Avrupa ülkelerinin çoğunda eğitim ücretsiz. Sadece Türkiye'deki devlet üniversiteleri gibi harç alınıyor. Ancak bazı üniversitelerde buna bile gerek yok. Örneğin Avusturya'daki tüm üniversiteler Türk öğrencilerine ücretsiz. Fakat İngilizce eğitim veren ülkelerdeki okul ücretleri oldukça yüksek. Amerika, Kanada ve Avustralya gibi ülkeler buna dahildir. Eğitim ücretlidir ve Avrupa ülkelerinden çok daha pahalıdır.

    Peki bir öğrencinin aylık masrafı yaklaşık ne kadar tutuyor?

    300 dolar civarında. Buna ulaşım, sağlık sigortası, kira, yemek vb. gibi tüm yaşam masrafları dahil.


  •  
    YTP'nin mirası 24 yolsuzluk dosyası
    DSP'den ayrılarak YTP'yi kuran eski bakanlardan geriye 24 ayrı yolsuzluk dosyası miras kaldı.
    Paşabahçe'ye kilit
    Paşabahçe Fabrikası, kapatıldı. Şişe Cam, emekliliğe hak kazananlar dışında 708 işçisine iş imkanı sağladı.
    Kürtçe kurslar kapıda
    Milli Eğitim Bakanı Tekin, farklı dillerde kurs açılabilmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını, kursların 3 ay sonra faaliyete başlayacak duruma geleceğini söyledi.
    3 Kasım için taklit edilemez pusula
    Erken genel seçimde kullanılacak oy pusulası ve zarflar için SEKA'da hazırlanan kağıtların taklit edilmesinin mümkün olmadığı bildirildi.
    Bakan Türk: Öcalan İmralı'da kalacak
    Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Aloke Sen'i kabul eden Adalet Bakanı Türk, Ankara'daki bir sokağa Tagore ismi verildiğini belirterek, Tagore'nin büyük bir şair olduğunu söyledi.
    'Kurmaca haber'e tepki
    Basında geçen ayın en önemli olayının, sansürün kaldırılışının yıldönümünde yayınlanan ve özgür basının öneminin vurgulandığı "çarpıcı mesajlar" olduğu bildirildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Araştırma Grubu tarafından hazırlanan Temmuz ayına ilişkin Basın Raporu'nda, basında geçen ay yaşanan olaylar değerlendirildi. Sansürün kaldırılışının 94. yıldönümü dolayısıyla Dolmabahçe Sarayı'nda yapılan törene Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet "Bazı televizyon kanallarında 'kurmaca haberler' düzenlendiği ve bu amaçla kendilerine para ödenen konu mankenlerinin kullanıldığı" yolundaki açıklamaların da geçen ayın basında tartışılan en önemli olaylarından biri olduğu ifade edilen raporda, Temmuz ayının diğer önemli olayları ise şöyle sıralandı: "BRT'de çalışan 270 kişinin sözleşmesi tek taraflı feshedildi. CNN Türk'te 22 kişinin işine son verildi. Türk basınının duayenlerinden Metin Toker, öldü."
    'Beni 11 Eylül yaktı'
    Yalova'nın Çınarcık İlçesi'nde, müşterilerin hesaplarından 1 trilyon lirayı izinsiz kullanarak borsada batırdığı ileri sürülen bankacı Bülent Tarhan, ABD'deki 11 Eylül saldırısına sığındı. Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Tarhan, mağdur müşterilerin kendisine yetki verdiğini savundu. Tarhan, "Ancak 11 Eylül tarihinde Amerika'ya yapılan terörist saldırı sonucunda borsa bir anda düştü, bizim aldığımız hisseler de taban yaptı" dedi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı erteledi.
    6 Ağustos 2002
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED