EDISYON:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan 'Yerden kurşun sekti' diyen Biden'a sert tepki: İnsanlık nasibini almamış

14:5514/09/2024, Cumartesi
G: 14/09/2024, Cumartesi
AA

Batı Şeria’da terör devleti İsrail askerleri tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi, Didim'de son yolculuğuna uğurlandı. Ayşenur Ezgi Eygi, bugün memleketi Aydın’ın Didim ilçesinde toprağa veriliyor. Cenaze töreninde konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Zalimler bunun hesabını uluslararası tüm mahkemelerde verecek" dedi. Şehit Ayşenur’un kanının yerde kalmayacağını belirten Numan Kurtulmuş, “Uluslararası tüm davalarda hakkı korunacaktır. Batı Şeria'daki kanunsuz işgale dikkat çekmek isterken Ayşenur şehit edildi. Bu birkaç askerin suçu değildir, bu terör devleti İsrail'in suçudur.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Katil İsrail askerleri, Batı Şeria’da barışçıl gösteri sırasında katılımcılara ateş açmış, Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Ayşenur Ezgi Eygi, başından vurularak ağır yaralanmıştı. Eygi, 6 Eylül’de şehit düşmüştü.

Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları savunucusuydu. 2003'te İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie de aynı harekete mensuptu.




#Numan Kurtulmuş
#Ayşenur Ezgi Eygi
#Aydın
#Joe Biden

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.