EDISYON:

Filistinliler katil İsrail askerlerinin öldürdüğü Ayşenur'u unutmadı: Katledildiği yerde anıp gıyabi cenaze namazı kıldılar

17:1213/09/2024, الجمعة
AA

Filistinliler, Batı Şeria'nın Beyta beldesinde Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'yi 6 Eylül'de katledildiği yerde anmak istedi. İşgalci İsrail askerleri cuma namazı kılmak ve ardından protesto yapmak isteyen Filistinlilere engel oldu. Çok sayıda birlikle bölgede olan ve zırhlı aracıyla bölgede konuşlanan işgalciler, yalnızca az sayıda yaşlı erkeğin toplanılmak istenen tepede namaz kılmasına izin verdi.

Ayşenur için gıyabi cenaze namazı kıldılar

Siyonistlerin engellediği Filistinliler daha aşağı bir noktada cuma namazlarını eda edip Ayşenur Ezgi Eygi için de gıyabi cenaze namazı kıldı. Bölgede İsrail ve başka ülkelerden gelen işgal karşıtı uluslararası dayanışma aktivistleri bulundu.

Filistinliler Ayşenur'u unutmadı

Beyta halkı, geçen hafta gösterilerde katil İsrail askerlerinin başından vurarak katlettiği Eygi'nin fotoğrafını beldede birçok noktaya astı. Filistinliler, Ayşenur Ezgi Eygi'yi anarak "Beyta'ya geldi şehit oldu buradan Türkiye'ye gitti" şeklinde slogan attı.

Türk-Amerikan vatandaşı 26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül günü işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen gösteride İsrail keskin nişancısı tarafından açılan ateş sonucu başından vurularak hayata gözlerini yummuştu.

İşgalciler, Ayşenur'un “İsrail askerleri tarafından öldürülmüş olabileceğini” itiraf etmiş ancak "kasıt olmadan öldürülmüş olabileceğini" savunmuştu.

Filistin Adli Tıp Kurumunun Eygi için hazırladığı otopsi raporunda Eygi'yi başından hedef alan İsrail kurşununun "neredeyse düz bir çizgide soldan sağa doğru isabet ettiği" belirtilmişti.

#Filistin
#Batı Şeria
#Nablus
#Beyta
#Ayşenur Ezgi Eygi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.