T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N
Özgür kız Cilalı İbo'yu sildi

Özgür kız reklamıyla ikinci baharını yaşayan ve şimdilerde Show için çekilen dizi Hayat AŞ'de rol alan Feridun Karakaya, reklam'la tanınmaktan şikayetçi. Karakaya, "Kırk saniyelik reklam elli beş senelik Cilalı İbo'yu yok etti" diyor.

Yıllarca Yeşilçam'a emek veren, sayısız film ve oyunda rol alan Feridun Karakaya nam-ı diğer Cilalı İbo, Turkcell reklam filminden sonra şimdi de Show için çekilen bir aile dizisinde izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Bizimkiler dizisinin yapım ekibi tarafından çekilen Hayat AŞ, önceki gün düzenlenen bir kokteylle basına tanıtıldı. Kokteylde en fazla ilgiyi yıllar sonra basın karşısına çıkan Feridun Karakaya gördü. Beyaz perde ve tiyatro sahnelerinin unutulmaz yüzü gördüğü ilgiden memnun, etrafındakilerle şakalaştıktan sonra unutulmaktan, tiyatro ve sinemanın bugünkü durumundan yakındı.

Sinema öldü, mezarı bile yok

Sahneye çocukluğunda adım atan, ortaoyununun önemli temsilcilerinden olan ve Cilalı İbo serileriyle sinema tarihinde önemli bir yeri olan Feridun Karakaya, insanların kendisini Cilalı İbo olarak değil de özgür kız reklamı ile tanımalarından şikayetçi. Rahatsızlığını, "40 saniyelik bir reklam filmi yaptım, ortalık yıkıldı. Söylediğim de iki üç kelime. 40 saniyelik reklam, 55 yıllık Cilalı İbo'yu yok etti" sözleriyle dile getiren Karakaya, alkışlanmayı da özlediğini söylerken, "Alkışsızlık insanı öldürür" dedi. Türk sinemasının bugünkü durumunu, "Türk sineması öldü, mezarı bile yok" sözleriyle değerlendiren Karakaya, sinemayla birlikte seyircinin de yozlaştığını söyledi.

Sinemaya 'Banka'yla döndü

Cilalı İbo serisinin son filmi 'Cilalı İbo Donanmanın Gülü'nden sonra 1987'de sinemayı bıraktığını ve gelen tekliflere rağmen hiçbir filmde rol almadığını söyleyen Feridun Karakaya, geçtiğimiz yıl Sinan Çetin'in çektiği Banka adlı filmle beyaz perdeye dönmüştü.

Karakaya, bu filmde rol almasının sebebini de şöyle anlatıyor: "Geçirdiğim ağır kalp ameliyatının ardından 3,5 ay komada kaldım. Doktorlar dahil herkes ümidini kesmişti benden ama yaşayacak günüm varmış ki kurtuldum. Hastanede yatarken kapı bir tekmeyle açıldı ve içeriye Sinan Çetin girdi. 'Haydi kalk ihtiyar kurt. Film çekeceğiz' dedi.

Sırf bana verdiği moral yüzünden kalktım ve filmi çektim. Bu dizide de Umur Bugay'ı çok sevdiğim için oynuyorum."

 
Ekranda macera üstüne macera
Prime time ekranının neredeyse tamamını kaplayan dizilerde macera sürüyor
Sevilen dizi Kınalı Kar'da Cabbar, Nazar'la evlenecekleri gece için eşi benzeri olmayan bir oda yaptırmıştır. Ama Ali, Nazar'ı Cabbar Ağa'nın evinden kaçırmayı başarır. Fadik, Demir ile evlenebilmek için bu kez de Hanım'ın dediklerini yapar. Bey, sonunda muhtarlıktan istifa eder. Bu arada Ayça da Kınalı Kar'dan ayrılır.
Nazar, Ali ile kaçmıştır ama nüfus cüzdanı evde kaldığı için onunla evlenemez. Ali ve Nazar, nikah işlemleri tamamlana kadar Nazar'ın Kınalı Kar'a hem yakın hem de uzak olan bir can dostunun evinde kalacaklardır. Nazar'ın kaçması Bey'i acımasız töreyle karşı karşıya bırakır.
Kanal D / 21.45
Kanal 7'nin beğenilen dizilerinden Kara Melek'te Logan yürümeye başlamıştır, ancak bir sorunla karşı karşıyadır. Vücudu Max'ten aldığı kanla oluşan yeni hücreleri kabul etmemektedir. Onun davranışları yüzünden gergin ve endişeli olan Max, sorunun ilişkilerinden kaynaklandığını sanmaktadır. Ancak Logan, gizlice tedavi olmaktadır.
Bu bilgi Max'te büyük sarsıntı yaratır. Bu arada doktoru ortadan kaldırmak için bir tetikçi gönderir. O da Manticor'da geliştirilen bir genç kızdır. Max eski dostuyla şimdi düşman kamplardadır. Kendisinin ve doktorun hayatını kurtarmak için eski arkadaşıyla hesaplaşmak durumundadır.
Kanal 7 / 00.30
22 Şubat 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED