Halk TV spikeri Gazze'deki soykırımın yıl dönümünde İsrail yerine Hamas'ı suçladı

10:296/10/2024, Pazar
G: 6/10/2024, Pazar
Yeni Şafak

CHP'nin kanalı Halk TV'nin Ana Haber spikeri Ekrem Açıkel 7 Ekim'in yıl dönümünde Hamas'ı suçlayarak İsrail'de binden fazla sivilin öldürüldüğünü söyledi. Gazze'de 40 binden fazla insanın soykırıma kurban gittiğini söylemek yerine İsrail'de binden fazla kişinin öldürüldüğünü iddia eden Açıkel'in sözleri tepki çekti.

Yıllardır süren ablukayı daha da ağırlaştırarak Gazze'yi adeta bir açık hava hapishanesine çeviren terör devleti İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yürüttüğü operasyonlarla tüm dünyanın gözü önünde açıkça soykırım suçunu işliyor.


Gazze halkına yönelik bu saldırılar, yalnızca Hamas'ı hedef almakla sınırlı kalmayıp; sivil nüfusu, altyapıyı ve hayati ihtiyaçları sağlayan tüm unsurları yok etmeye yönelik sistematik bir yok etme girişimine dönüştü.


  • Gazze'deki kadınlar, çocuklar ve yaşlılar, doğrudan hedef alındı; hastaneler, okullar, su ve elektrik altyapıları bilinçli olarak tahrip edildi.




Soykırımın bilançosu


Soykırımcı İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda ölü sayısı 41 bin 825'e ulaştı.
7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarda yaralı sayısı ise 96 bin 910'a yükseldi.

Halk TV'de tepki çeken sözler


Siyonist İsrail'in işlediği soykırım suçu tüm dünyada yüz binlerce kişi tarafından protesto edilirken CHP'nin kanalı Halk TV'de adeta İsrail savunuculuğu yapıldı.


Halk TV spikeri Ekrem Açıkel, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 7 Ekim'in yıl dönümünde okullarda düzenlenecek Gazze etkinlikleri ile ilgili yazı göndermesinden rahatsız oldu.


Açıkel, Hamas'ın 7 Ekim'de saldırarak binden fazla İsrailliyi öldürdüğünü iddia etti.

Açıkel şu ifadeleri kullandı;


"7 Ekim. 1 yıl öncesine zamanı sarınız. Yani 7 Ekim sabahına 2023'e gidiniz. Ne oldu o gün? Bu süreci başlatan saldırı. İzzettin Kassam Tugayları bir yanda. Bir yanda Hamas sınırı geçerek pek çok yöntemle İsrail'e saldırdı. Binin üzerinde İsrailli insan hayatını kaybetti. Sonraki süreç Gazze. 7 Ekim'in yıldönümünde Türkiye'de ne olacak? İddialara göre bazı milli eğitim müdürlükleri okullara yazı yazmış; 'Filistin İsrail protestosu gerçekleştirilecek. Öğretmenlerle birlikte çocuklar da yürüyüşlere katılsın.' Doğrumu bunlar?"




#Halk TV
#İsrail
#Hamas
#Gazze