logo
EDISYON:

CHP kulislerini karıştıran iddia: İmamoğlu'na yakın 'gazeteci' canlı yayında bombayı patlattı

Lokman Özdemir
15:2424/09/2024, Salı
G: 24/09/2024, Salı
Yeni Şafak

2028'de yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kılıçların çekildiği CHP'de ismi adaylık için geçen partinin iki büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasındaki kriz her geçen gün daha da derinleşiyor. Adaylık konusunda cepheleşen muhalefette ilerleyen günlerde tartışmaların daha da alevleneceği düşünülürken Ekrem İmamoğlu'na yakınlığı ile bilinen 'gazeteci' Şaban Sevinç, katıldığı televizyon programında çarpıcı bir iddia ortaya attı. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının parti yönetimi tarafından Ekrem İmamoğlu olarak belirlendiğini iddia eden Sevinç, Yavaş'a ise yardımcılık teklif edileceğini ileri sürdü.

CHP'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş arasındaki kriz, partide derin bir fay hattı oluşturmaya başladı. İki büyükşehir belediye başkanı arasındaki çekişme, hem parti içindeki hizipleri güçlendiriyor hem de muhalefetteki liderlik arayışında kırılma noktası olarak değerlendiriliyor. Özellikle İmamoğlu’nun son dönemde yaptığı açıklamalar, parti içindeki tartışmaları daha da alevlendirdi. İmamoğlu'nun isim vermeden Yavaş'a yönelik üstü kapalı eleştirilerde bulunması, siyasi kulislerde büyük yankı uyandırdı.


Yaşanan ayrışma, CHP’nin iç dengelerini sarsarken, yaklaşan seçimlerde parti içinde daha büyük kırılmalara neden olabileceği endişesi doğuruyor. Krizin arka planında 2028'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik adaylık konusunun olduğu belirtiliyor.

İmamoğlu'nun olası adaylığı muhalefet cephesinde büyük tartışmalara yol açıyor. Bir kısım muhalif seçmen onun cumhurbaşkanlığı için yeterli bir lider olup olmadığı konusunda endişeli. Eleştiriler, İmamoğlu'nun İstanbul'daki vaatlerini tam anlamıyla gerçekleştiremediği yönünde yoğunlaşıyor. Muhalefet içindeki bazı gruplar, daha deneyimli bir ismin aday gösterilmesi gerektiğini savunurken, İmamoğlu’nun adaylığının parti içinde yeni çatlaklar oluşturabileceği düşünülüyor.


Adaylık için ismi geçen diğer biri isim ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş. Yavaş net bir şekilde adaylık imasında bulunmasa da CHP içerisinde özellikle eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın isimler Yavaş'ın aday gösterilmesi konusunda bir irade ortaya koyuyor.


  • Mansur Yavaş daha önce kendisine yöneltilen '2028 yılında CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?' sorusuna "Bu yükün altına girerim, aday olurum" diyerek cevap vermişti.




İmamoğlu'na yakın isimden çarpıcı iddia


Cumhuriyet Halk Partisi'nde erken seçim talepleri gündemdeyken, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in
"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağım"
açıklaması, parti içindeki dengeleri değiştirdi. Bu açıklamanın ardından gözler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çevrildi. Son dönemde, bu iki isimle ilgili dikkat çekici yeni iddialar ortaya atıldı ve siyasetin nabzı bu potansiyel adaylıklar üzerine yoğunlaşmaya başladı.

İmamoğlu'na yakınlığı ile bilinen CHP yandaşı Şaban Sevinç, CHP yönetiminin adaylık tartışmalarında kararını verdiğini iddia etti.


"İmamoğlu aday Yavaş yardımcı"


Ekol TV'deki programda konuşan Sevinç, CHP kulislerine dayandığını iddia ettiği bir bilgiyi paylaştı. Sevinç
"CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu. Mansur Yavaş da kabul ederse Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak"
açıklamasında bulundu. Bu iddiaya henüz bir yalanlama gelmezken Mansur Yavaş cephesinden ise bir açıklama yapılmış değil.

Geçtiğimiz günlerde İsmail Saymaz'a konuşan Mansur Yavaş, Sevinç’i partiyi karıştırmakla suçlamıştı.


Yavaş
"Şaban herhalde bir görev üstlendi kendi kendine. Partiyi karıştırmak için elinden geleni yapıyor. Öyle anlaşılıyor. Başka diyecek bir şey yok."
ifadelerini kullanmıştı.

Zamanlaması dikkat çekti


Öte yandan söz konusu iddianın Yavaş'a yakınlığı ile bilinen Ankara Milletvekili Yüksel Arslan'ın sosyal medya hesabı üzerinden İmamoğlu'nu sert bir dille eleştirmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.


Arslan büyük yankı uyandıran twitinde İmamoğlu hakkında
"Proje Çocuk", "Siyasi kalpazan", "Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek"
ve
"hangi bayrağa selam durduğu belli olmayan"
gibi ifadeler kullanmıştı.

Arslan'ın paylaşımı şu şekildeydi;

"Kurucu iradenin, Atatürk'ün ortaya koyduğu kuruluş ilkelerinin düşmanlarıyla el el olanlar, "Mustafa Kemal'in Askeri" olamaz. Terör örgütleriyle, etnik bölücülerle, vatan hainleriyle aynı kareye girenlerin, Atatürk'ün aziz hatırasına ve mücadelesine ihanet ettiği gün gibi ortada. 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sözü mesuliyet sahibi ve inanmış insanların dilindeyse memleketin sorunlarına şifa olur. Siyasi kalpazanların ve hangi bayrağa selam durduğu belli olmayan kimliksizlerin ağzından çıkıyorsa, kirli niyetlerin üstü örtülmek isteniyordur. Devletimizin temeline, milletimizin varlığına yönelik saldırıların hedefine ulaşması için işbirlikçilik yapanlar, 'Mustafa Kemal'in Askeri' değil düşmanıdır. Kariyer basamaklarını çıkmak için Avrupa başkentlerinde kapı aralayanlar, Türk'ün kudreti ve kuvvetinden başka irade tanımayan Atatürk'e bizim gözümüzle bakamazlar. Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, 'Proje Çocuk' denir, 'Mustafa Kemal'in Askeri' denmez."



#Mansur Yavaş
#Ekrem İmamoğlu
#CHP
#Şaban Sevinç

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.