EDISYON:

2023 yatılılık başvuruları ne zaman yapılacak? MEB pansiyon başvuruları

10:4116/08/2023, Çarşamba
G: 16/08/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
Yatılılık başvurusu
Yatılılık başvurusu

MEB yatılılık başvuruları LGS tercih döneminin sona ermesinin ardından merak kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmenin sonuçlarını açıkladı. LGS tercih sonuçlarının ilan edilmesinin ardından eğitimlerine yatılı olarak devam edecek öğrenciler pansiyonlu okulların başvuru sürecini araştırıyor. Peki, yatılılık başvuruları ne zaman? 2023 yatılılık başvuru tarihleri ne zaman, nasıl yapılacak? İşte ayrıntılar...

LGS tercih sonuçlarının ilan edilmesiyle birlikte eğitimlerini yatılı devam etmek isteyen öğrenciler 2023 yatılılık başvuruları hakkındaki detayları araştırıyor. Peki, Yatılılık başvuruları ne zaman? 2023 yatılılık başvuru tarihleri ne zaman? İşte MEB yatılılık başvuru süreci ile ilgili detaylar...

2023 YATILILIK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Örgün resmî ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerden öğrenimlerine yatılı olarak devam etmek isteyenler pansiyonlu okullarda doğrudan okul müdürlüğüne, pansiyonu bulunmayan okullarda ise İl/İlçe Yatılılık ve Bursluluk Komisyonlarına belgeleri ile birlikte yatılılık başvurusunu 22 - 25 Ağustos 2023 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar yapacak.

Okul Yatılılık ve Bursluluk Komisyonlarınca yatılı olarak öğrenci yerleştirme işlemleri 31 Ağustos 2023 tarihine kadar tamamlanarak ilan edilecek.

2023 YATILILIK YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonucu burslu okumaya hak kazanan öğrenciler de kayıt yaptırdıkları/öğrenim gördükleri okul müdürlüğüne en geç 25 Ağustos 2023 tarihi saat 17.00’ye kadar müracaat edecekler.

LGS TAKVİMİ 2023



#yatılılık başvurusu
#yatılılık 2023
#meb
#meb pansiyon başvurusu
#lise yatılılık başvurusu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.