EDISYON:

MSB: Haseke'de düşürülen SİHA TSK'ya ait değil

Pınar Görgü
16:355/10/2023, Perşembe
G: 5/10/2023, Perşembe
Yeni Şafak
MSB kaynakları: Suriye'de düşürülen SİHA, TSK'ya ait değil.
MSB kaynakları: Suriye'de düşürülen SİHA, TSK'ya ait değil.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Suriye'de düşürülen SİHA'nın TSK'ya ait olmadığını bildirdi. Sosyal medyada, SİHA'nın düşme anına ait olduğu öne sürülen görüntüler paylaşılmıştı. Kaynaklar, düşürülen SİHA'nın TSK'ya ait olmadığını paylaştı.

Suriye'de düşürülen SİHA ile ilgili MSB kaynaklarından açıklama yapıldı. Kaynaklar, düşürülen SİHA'nın TSK'ya ait olmadığını paylaştı.


SİHA'nın düşme anına ait olduğu öne sürülen kimi görüntü ve fotoğraflar sosyal medyada kullanıcılar tarafından paylaşılmıştı.

Terör hedefleri yerle bir edildi

1 Ekim'de İçişleri Bakanlığı'na yönelik saldırı girişiminin ardından hem yurt içinde hem de sınır dışında başarılı operasyonlar gerçekleştirildi. Yurt içinde bölücü terör örgütüne üye çok sayıda isim gözaltına alınırken, TSK ise Kuzey Irak ve Suriye'deki terör hedeflerine yönelik hava harekatları düzenledi.


Operasyonlarda çok sayıda terörist inleri vuruldu.

TSK söz konusu iddianın doğru olmadığını açıkladı

Bu operasyonların ardından olası bir kara harekatı gündeme gelirken, sosyal medyada yayınlanan bazı görüntülerde Türkiye'ye ait bir Silahlı İnsansız Hava Aracı'nın (SİHA) düşürüldüğü öne sürüldü. Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarının bu iddiayı yalanladığı öğrenildi.




#Milli Savunma Bakanlığı
#SİHA
#TSK

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.