EDISYON:

Meteorolojiden 13 ile kuvvetli yağış uyarısı: Olumsuzluklara karşı dikkatli olun

08:3531/05/2021, Pazartesi
G: 31/05/2021, Pazartesi
AA
Meteorolojiden Türkiye'nin kuzey ve batı kesimleri için sağanak uyarısı.
Meteorolojiden Türkiye'nin kuzey ve batı kesimleri için sağanak uyarısı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 31 Mayıs hava durumu raporunda yağış uyarısında bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzey ve batı kesimlerinde bugün gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. 13 ili kapsayan yağış uyarısında su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı ise vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi. İşte ülke genelinde il il hava durumu..

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Tekirdağ, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Ankara’nın kuzey ve batısı, Çankırı, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgarın güney ve batı yönlerden orta kuvvette; Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.





#Meteoroloji Genel Müdürlüğü
#sağanak
#uyarı
#İstanbul sağanak yağış
#Ankara yağış
#Bursa yağış

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.