|

Sinagogda Filistin bayrağı

Batı Kudüs’te yaşayan Ortodoks Yahudiler, İsrail devletinin Gazzeli masumları katletmesine tepkili. Yeshuot Yakaov Mahallesi’nde yaşayanlar, Filistin halkına desteklerini göstermek için Mea Shearim Talmud Torah Sinagogu’na Filistin bayrağı astı. Duvarlara çizdikleri Filistin bayrağı ise fanatik Siyonistler tarafından karalanarak kapatılmış. Mahallenin Yakup isimli bir sakini, Gazze’deki masumlara üzüldüklerini ve Filistin’in özgür olması gerektiğini söyledi. Adının Jonathan Miginiş olduğunu belirten bir başkası ise “Çocuklara saldırmanın savunulur yanı yok” ifadelerini kullandı.

Neslihan Önder
04:00 - 22/10/2023 Pazar
Güncelleme: 01:27 - 22/10/2023 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

İsrail’in Gazze’deki katliamlarına Batı Kudüs’te yaşayan Ortodoks Yahudiler de büyük tepki gösteriyor. Ortodoks Yahudilerin yaşadığı Yeshuot Yakaov Mahallesi’nde yaşayanlar Siyonizm’i reddediyor. Mahalledeki Mea Shearim Talmud Torah Sinagogu ve çevresinde konuştuğumuz Ortodoks Yahudiler, özgür Filistin’in kurulmasını istiyor. Mahallede yaşayanlar, Filistin’e verdikleri desteği göstermek için de sinagogun üstüne Filistin bayrağı astı. Hatta duvarlara da Filistin bayrağı resmedildi. Ancak duvarlardaki Filistin bayrakları fanatik Siyonistler tarafından karalanarak kapatılmış durumda.

Jonathan Miginiş
Yakup

SİYONİSTLER BİZİ TEMSİL ETMİYOR

Bölge sakinlerinden Yakup isimli bir Yahudi, Gazze’deki masumlar için üzüldüğünü söyledi. Savaşı tasvip etmediğini anlatan Yakup, bir an önce son bulması için dua ettiğini dile getirdi. “Biz Siyonist yanlısı değiliz” diyen Ortodoks Yahudi Yakup, “Onlar bizi temsil etmiyor. Filistin özgür olmalı. İsrail’in yaptıkları bizi de temsil etmiyor” ifadelerini kullandı. Filistinlilere karşı bir savaş yürütmediklerini anlatan Yakup, “Birlikte yaşamaya çalışıyoruz, onlara müdahale etmedik etmeyiz. Bizi güvende tutan şey de bu” diye konuştu.

ÇOCUKLARA SALDIRMAK SAVUNULAMAZ

Aynı bölgede yaşayan ve adının Jonathan Miginiş olduğunu söyleyen bir başka Yahudi ise saldırıların durmasını istediğini belirtti. “Çocuklara saldırmanın savunulur yanı yok” ifadelerini kullanan Miginiş, “Çocukları uykusunda öldürmenin hiçbir açıklaması yok. Bence bu çatışmanın içerisinde yer almamalıyız. Gidebileceğimiz başka bir yer yok. Bu yüzden İsrail’deyiz. Kardeşlerimizle bir aradayız. Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Bir an önce barışın gelmesini istiyoruz” dedi.



#İsrail
#Kudüs
#Boykot
#Filistin
1 yıl önce