AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Tiyatroda da, TV'de de oyuncular suya yazıyor

50 civarında dizinin görücüye çıktığı TV ekranında en çok izlenen diziler arasında ilk 5'e girmeyi başaran az sayıdaki yapımdan biri olan Sahra'da, Arzum Onan ile birlikte başrolü paylaşan tiyatro sanatçısı Okan Şenozan, hem tiyatro hem de TV için yapılan işleri suya yazı yazmaya benzetiyor. Tek farkla ki, tiyatro yapmak daha sanatsal.

  • HANDAN KAZANCI
    Ekrandaki 50 civarındaki dizi film arasında baş sıraya oynamayı başaran bir kaç diziden biri olan Sahra'da rol alan tiyatrocu Okan Şenozan hem tiyatro, hem de dizi oyunculuğunu suya yazı yazmaya benzetiyor. Yönetmenliğini Volkan Kocatürk'ün yaptığı, senaryosu Oya Yüce Yazı Grubu'na ait olan Sahra dizisinde, üvey kardeşi Nil'in (Neslihan Yeldan) entrikaları sonucu Fas'ta ağır yaralanan ve ailesindeki herkesin öldü sandığı Sahra'nın (Arzum Onan) intikam almak için geri dönüşü anlatılıyor. Arzum Onan ve Okan Şenozan'nın başrolleri paylaştığı dizide Neslihan Yeldan, Berkun Oya ve Serhat Tutumluer gibi oyuncular da var.

    REYTİNG: PARA KAZANMAK

    Fas'ta başlayıp İstanbul'da devam eden Sahra dizisinin Sinan'ı Okan Şenozan daha önce TRT'nin uzun soluklu dizisi Bizim Evin Halleri dizisinde ve Cumhuriyet filminde rol almış başarılı bir tiyatrocu. Ankara'da yaşayan ve Sahra dizisi için Ankara - İstanbul arasında mekik dokuyan Şenozan, televizyon ekranlarında çok fazla dizi yayınlandığını ama Sahra'nın bu dizi furyası içinde sıyrılan ve beğenilerek izlenen yapımlardan biri olduğunu söylüyor.

    Şenozan, dizi oyunculuğunu "suya yazı yazmaya" benzetiyor. "Her şey birbirine bağlı. Reyting demek işin daha uzun soluklu olması demek, daha uzun soluklu olması da sizin daha çok kazanmanız demek. Kalite açısından da aynı şey geçerli. Açıkçası bu diziler suya yazı yazmak gibi." diyor ve yapılan işleri "sabun köpüğü"ne benzetiyor. Tiyatroda da yapılan işin "suya yazı yazmak" olduğunu anlatan Şenozan tiyatronun sanatsal niteliğinin dizilerden çok farklı olduğunu da sözlerine ekliyor.

    Oyunculuğun sinema oyunculuğu ya da dizi oyunculuğu olarak ayrılamayacağını belirten Şenozan, "Benim asıl işim tiyatro sahnelerinde oyunculuk yapmak. Oyunculuk oyunculuktur. Yapmam gereken asıl işi, tiyatronun yanında dizilerde de yapmaya çalışıyorum." diyor.

    Son iki yılın ekrandaki en popüler dizisi Bir İstanbul Masalı'nın başrol oyuncularından Mehmet Aslantuğ'la evli olan Arzum Onan, eşiyle birlikte oynadığı Sıcak Saatler dizisiyle televizyon camiasına katılan güzellerden. Onan, 2002 yılında Zeybek Ateşi dizisinde de rol almış, ancak dizi 6. bölümden sonra yayından kaldırılmıştı.

    Oyunculuğuyla ilgili güzel tepkiler aldığını söyleyen Onan, bunun kendisini motive ettiğini söylüyor. Her gece birkaç dizinin yayınlandığı televizyon ekranlarında Sahra dizisinin ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Onan, "Her dizinin ayrı bir izleyici kitlesi var. Çok fazla dizi olduğu için rekabet çok ağır gerçekten. Ama Sahra'nın da özel bir izleyici kitlesi oluştu, bu zamanla daha da kemikleşti ve zamanla daha da iyi olacak diye düşünüyorum." diye konuşuyor.

    CAN, ROLÜME YARDIMCI OLUYOR

    Dizide çocuğundan ayrılan bir anneyi canlandıran Onan, oğlu Can'ın varlığının rolüne adepte olmasına yardımcı olduğunu söylüyor. "Bir çok sahneyi çekmekte bana yardım ediyor Can'ın varlığı" diyen Onan, çocuk sahibi olmanın duygularını daha anlaşılır bir biçime soktuğunu söylüyor ve ekliyor: "Böylece duyguları seyirciye daha iyi geçirebiliyorum."


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Geçmişten Ruhlar
    Gerçek bir olaydan yola çıkılan filmde ırkçılığa dair bir hikaye anlatılıyor. Siyahi insan hakları eylemcisi Medgar Evers'in, evinin önünde vurularak öldürülmesiyle başlayan dava sürecini anlatan filmde, 1963'te tamamı beyazlardan oluşan bir jürinin beraat ettirdiği katil, 30 yıl sonra tekrar adalet önüne çıkmak zorunda kalmış ve olayla ilgili şaşırtıcı gelişmeler yaşanmıştı.
    Orj. Adı: Ghost Of Mississippi Yön: Rob Reiner Oyn: Alec Baldwin, Whoopie Goldberg, James Woods Yapım: 1996
    Cnbc-e / 20.00

    Düş Bekçisi-1
    Bir kızılderili büyükbaba ile, modern zamanlarda yetişen torununun köklerine doğru yaptıkları yolculuğun öyküsü ekranda. Shein, kendisiyle ilgili sorunlar yaşadığı bir dönemde büyükbabasından gelen yolculuk teklifini kabul eder. Meksika'ya doğru yolculuğa çıkarlar. Büyükbabası torununa öyküler anlatmaya başlar.
    Orijinal Adı: Dreamkeeper Yön: Steve Baron Oyn: Nathaniel Archand, Gerald Auer, Sekwan Auer, Joanne Badger, Zachary Nolan Auer Yapım Yılı: 2003 Tür: Dram
    KANAL 7 / 22.45

    Aşk ve Para
    Florida'daki Glades Cezaevinde kalmakta olan Jack zeki bir banka soyguncusudur. Soygunlarda silah kullanmamasıyla tanınan Jack Foley'nin tek problemi hep yakalanmasıdır. 30 yıllık hapis cezası vardır ancak bu süreyi tamamlamaya hiç niyeti yoktur. Karen ise başarılı bir federal ajandır. Ve günün birinde bu ikilinin yolu Foley'in bir kaçma girişiminde kesişir.
    Orijinal Adı: Out of Sight Yön: Steven Soderbergh Oyuncular: George Clooney, Jennifer Lopez Yapım Yılı: 1998
    STAR / 23.10

    Müvekkil
    Küçük Mark kardeşiyle birlikte ormanda oynarken, mafyanın avukatının intiharına şahit olur. Küçük çocuğun olaya şahit olduğunu farkeden mafya ise vakit kaybetmeden Mark'ın peşine düşer. Büyük bir hesaplaşmanın ortasında kaldığını farkeden küçük çocuk ise bu olaydan kurtulmanın çarelerini aramaya başlar.
    Orijinal Adı: The Client Yön: Joel Schumacher Oyn: Susan Sarandon, Tommy Lee Jones (Gerilim/Macera)
    TRT 1 / 23.30

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Kalp Gözü'nüz
    açılsın diye!

    Kalp Gözü programında bu hafta, yardıma muhtaç bir kız ile cesaretli bir adamın öyküsünün anlatıldığı Kâbustan Düşe, kimsenin görmediğini sanarak suç işleyen bir adamın öyküsü Gören Bir Göz, bir adamın emeklilik hayallerini anlatan Şoför ve pişman olmuş bir kadına yardım eden bir kadının yaşadıkları Kiracı adlı öyküde canlandırılıyor.
    [20.00/KANAL 7]

    Ünlü ırkçılık karşıtı film ekranda
    Alan Parker'ın gerçek bir olaydan yola çıkarak çektiği ve 1988 yılında 7 dalda Oscar'a aday gösterilen Mississippi Burning adlı ünlü film ekranda. Irkçılık karşıtı söylemiyle dikkat çeken filmde ırkçı Ku Kulx Klan grubunun üç insan hakları savunucusunu infaz etmesi sonrasında açılan soruşturma başarıyla hikaye ediliyor.
    MİSSİSSİPPİ YANIYOR-Orjinal Adı: Mississippi Burning Yön: Alan Parker Oyn: Gene Hackman, Willem Dafoe, Frances McDormand, Brad Dourif (1988)
    Cnbc-e / 22.45

    Talih hakkında
    bir şeyler

    2004 yılında Goya ödülü alan Bahis adlı İspanyol filmi bugün ekranda. İnsanların sahip oldukları şans olgusunu ele geçirmek için ilginç bir oyun oynayan kumarhane sahibi Samuel Berg'in öyküsüne odaklanan film, eleştirmenler tarafından da çok beğenilmişti.
    BAHİS-Orj. Adı: İntacto Yön: Juan Carlos Fresnadillo Oyn: Leonardo Sbraglıd, Eusebio Poncelo, Monica Lopez (2001/Macera)
    TRT 2 / 20.00

    Bush'tan Blair'e First Lady'ler nasıl yaşar, ne yer, ne içer?
    Türkiye'nin yakın tarihine yansıyan olayları tanıkların anlatımıyla ekrana getiren Oradaydım belgeseli bu hafta, 28-29 Haziran'da yapılan NATO Zirvesi'ne katılan dünya liderlerinin eşlerine rehberlik eden Müge Akat'ın izlenimlerini getiriyor ekrana. Soner Yalçın'ın hazırladığı programa konuk olan Akat, Laura Bush, Cherie Blair ve NATO'nun önde gelen yöneticilerinin eşleri ile geçirdiği iki günü anlatıyor. First Lady'lerin yaşam tarzıyla ilgili ayrıntıları dile getirecek olan Akat, lider eşlerini yakından tanıtıyor TV izleyenlerine.
    [ 19.20 / CNN TÜRK ]

    Zirve kararı hakkında, Ceviz Kabuğu'nu dolduracak tartışma
    Medyada tarihi 17 Aralık gününün yansımaları sürerken, Hulki Cevizoğlu'nun sunduğu Ceviz Kabuğu programı da bu hafta, 17 Aralık'ta Zirve'den çıkan kararı değerlendiriyor. Canlı yayınlanan programda, Avrupa Birliği Zirvesi'nden çıkan kararın Türkiye için ne anlama geldiği tartışılıyor. AB üyeliği ve üyeliğe giden yoldaki avantajlar ve dezavantajların tartışma masasına yatırılacağı programda, Türkiye'nin hassas davrandığı kritik maddeler yorumlanıyor. Programa bu hafta, eski Başbakan Bülent Ecevit ve Devlet eski bakanlarından Sadi Somuncuoğlu konuk oluyor.
    [ 23.00 / FLASH TV ]

    Kapadokya'dan Avanos'a, bir maceradan diğer maceraya
    Murat Yeni'nin sunduğu Maceracı, Anadolu insanının çarpıcı hikayelerini ekranlara getirmeye devam ediyor. Maceracı Murat Yeni, bu hafta Kapadokya'dan manzaralar getiriyor ekrana. İlk olarak 4 kuşaktır ev olarak kullanılan peribacasını bugün "kahve evine" dönüştüren İsmail Bey ile yapılan bir söyleşinin ekrana getirileceği programda ayrıca, Avanos'tan görüntüler var. Çamuru, toprağı eline alıp çömlek yapan bir ustadan çömlek yapmanın inceliklerinin ekrana getirileceği programda ayrıca, ipeğin halıya dönüşme öyküsü var.
    [ 22.15 / SAMANYOLU ]
    18 Aralık 2004
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED