T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Yasak yargıya götürülüyor

İHL'lere alınmayan öğrencilerin velileri, İstanbul Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve okul idaresi hakkında çocuklarının öğrenim haklarının engellendiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacak.

Başörtüsü taktıkları için İmam Hatip Liseleri'ne alınmayan öğrenciler, okuma hakları engelendiği gerekçesiyle okul idaresi, İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan ÖNDER Genel Başkanı İbrahim Solmaz, hiçbir yasal dayanağı olmadığ halde öğrencilerin valiliğin ve okul idaresinin inisiyatifi doğrultusunda okullara alınmadığını vurgulayarak öğrenci velilerinin çocuklarının okuma haklarının engellendiği gerekçesiyle bu hafta içinde cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Solmaz, bu uygulama sürecinde okul idaresi ve polisin hukusuz davranışlarda bulunduğunu ifade ederek, okul kapılarında otobüslere doldurulan öğrencilerin çeşitli yerlere dağıtıldığı ve bu öğrencilerin başına gelecek her olayda okul idaresi ve polisin sorumlu olduğunu söyledi. Bir hafta içinde yaklaşık bin öğrencinin haksız yere gözaltına alındığını ve bu insanlara şiddet uygulandığını kaydeden Solmaz, bu konuda da öğrencilerin polis hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağını dile getirdi. Suç duyuruları dilekçelerini öğrencilerin alınmadığı okulların bulunduğu ilçelerin cumhuriyet savcılıklarına yapılacağını sözlerine ekledi.

Devamsızlıktan kalabilirler

Bu arada yarıyıl tatilinin ardından İstanbul'daki İmam-Hatip Liseleri'nde uygulanmaya başlanan başörtüsü yasağı öğrencileri devamsızlıktan sınıfta kalma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Yasağın bu hafta da uygulanması durumunda İmam Hatip Liseli kız öğrenciler 10 günlük devamsızlık haklarını doldurmuş olacaklar.

Öğrenciler, veliler ve sivil toplum kuruluşları, İmam Hatip Liseleri'nde okuyan kız öğrencilerin eğitimlerini engelleyen ve yüzlerce çocuğun gözaltına alınmasına neden olan başörtüsü yasağına hükümetin bir çözüm getirmesini bekliyorlar. Hükümet ortakları arasında ise MHP'nin konuyu hükümetin gündemine getirerek, ortaklarına çözüm çağrısında bulunacağı belirtiliyor. Mazlum-Der Genel Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, yöneticilerin sorunu en kısa sürede çözmeleri gerektiğini, aksi takdirde sosyal barışın tehlikeye gireceğini söyledi. Başörtüsü yasağı sorununda en başından beri hukuksuzluk olduğunu kaydeden Ensaroğlu, "Uygulamanın hiçbir yasal dayanağı yok. Yasak üniversitelerde başladı, İlahiyat Fakülteleri ve sonunda İmam-Hatip Liseleri'ne kadar indi. Hukuki bir dayanak olmamasına rağmen, ülkemizde tuz da koktuğu için kimse bunları dile getirmiyor. Bu sözün bittiği yerdir" dedi.

 
Esenler barut fıçısı
Esenler'de alacak-verecek meselesinden çıkan kavga dün de sürdü. Bir kişinin öldüğü olayların mezhep çatışmasına dönüşmesinden endişe ediliyor.
Yönetimde 'şarap' devrimi
İçişleri Bakanlığı'nın kaymakamlara vereceği, "Dans, şarap içimi ve giyim-kuşam" eğitimi komik bulundu. Kaymakamlar eğitimi kabul etmemeleri durumunda işlerinden olabilecek.
Yeraltına hücum
Hükümet ortakları, TPAO, MTA, Etiholding, TÜBİTAK ve uzmanlardan oluşan bir komisyon kurarak yeraltı rezervlerini tespit edecek.
'Bor' tartışması kızıştı
Hükümet bor madenlerini özelleştirmek için adım atmaya başlarken, AK Partili Özgün, borun tekellere kaptırılmamasını istedi.
Ermeni lobisi, Harry Sasunyan'ı kurtaramıyor
ENERJİDE BEYAZ KIYIM BAŞLADI
Çay paralarını istediler

4 Şubat 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED