T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Yerel TV kahramanları

Yerel Televizyonlar Birliği, ülke çapındaki projesiyle, halkın en başarılı bulduğu kahramanları belirledi ve ödüllendirdi.

Yerel Televizyonlar Birliği'nce (YTB) verilen "Halk Kahramanı" ve "Onur" ödülleri Dedeman Oteli'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Birliğin ödüle layık gördüğü kişiler arasında, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Nuri Kayış, sanatçılar Şener Şen ve Yılmaz Erdoğan, Gazeteci-Yazar Bekir Coşkun, spor adamı Fatih Terim yer alıyor.

YTB Genel Başkanı Şeyda Açıkkol, Dedeman Oteli'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 1996 yılında kurulan YTB'nin, yerel medyayı güçlendirmeyi amaçladığını söyledi.

Topluma önder olacak insanların, "dayatılan insanlar" olacağına inanmadıklarını ifade ederek, bu amaçla "halk kahramanı" kampanyasını başlattıklarını belirten Açıkkol, bu alanda ödül verdikleri kişilerde, "herhangi bir alanda başarılı olmaları" ve "siyasetçi olmamaları" şartlarını aradıklarını kaydetti.

Onur ödüllerine layık görülen, ancak törende bulunamayan, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın ödülünü KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Ahmet Zeki Bulunç, Prof. Dr. İhsan Doğramacı'nın ödülünü Erol Arkun, TEMA Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca'nın ödülünü TEMA Bölge Temsilci Süleyman Çetin, Sakıp Sabancı'nın ödülünü Mehmet Yılmaz, Şarık Tara'nın ödülünü ise Özkan Ağış aldı. Törende, tiyatro sanatçısı Nejat Uygur, ekonomist ve işletmeci Boray Uras, Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan ve RTÜK Başkanı Nuri Kayış'a da "Halk Kahramanı" ödülleri verildi. "Halk Kahramanı" değer görülen, ancak törene katılamayan sanatçı Yılmaz Erdoğan'ın ödülünü Metin Kayıhan, Bülent Ezcazıbaşı'nın ödülünü Rıfat Ökten, spor adamı Fatih Terim'in ödülünü ise Abdullah Aktuğ aldı.

Törende, "Halk Kahramanı" ödülüne layık bulunan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in ödülünün, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne götürüleceği bildirildi.


SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
'İmar Bankası'na imar lazım...
Bir Havva Setenay İlhan notu daha: "Bir reklam var ki, yıllardır onu izleyenlere hafakanlar basıyor. 'En çok faiz veren banka' deyince bu reklam zihinlerde görünürlük kazanacaktır. TV'lerde yayına başladığı günden bu yana söylemini hiç değiştirmeden, hep aynı sıkıcı, kuru sloganla karşımıza çıkan İmar Bankası'nın reklamları ne zaman son bulacak? Ya da bu bankanın reklamları yayınlanmaya devam edecekse de, söylemi ne zaman değişecek? Üstelik ekranda bu kadar başarılı banka reklamı varken, İmar Bankası'nın hâlâ miadını doldurmuş reklamı yayınlatmasını anlamak mümkün değil. 'Yoksa İmar Bankası'nın rakipleri gibi masraflı reklamlar yapmaya yetecek kadar parası mı yok' diyeceğiz, ama malumunuz yıllardır en çok faiz veren banka olduğunu yineleyip duruyor. E o zaman bu bankaya yeni soluk kazandıracak bir imagemaker'a ihtiyaç var. Hem de acilen!"

 
POLİTİKACILAR 'KAHRAMAN' OLAMADI TEMA Vakfı kurucu Başkanı Hayrettin Karaca, Türkiye'ye kazandırdığı çevre duyarlılığı nedeniyle Balıkesirli, sanayici Halis Toprak, ülke ekonomisi ve bölge istihdamına katkılarından dolayı Diyarbakırlı, Kombassan Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Bayram, bölgenin gelişmesine yaptığı katkılar ve oluşturduğu istihdam nedeniyle Konyalı hemşehrileri tarafından Halk Kahramanı seçilirken, RTÜK Başkanı Nuri Kayış, ilkeli ve tarafsız yaklaşımları, dürüst uygulamaları nedeniyle Niğdeliler, Mithat Bereket, haber- belgesel dalında yaptığı başarılı çalışmalar ve popüleriteden uzak zengin içerikli programlarıyla Hataylı, Yılmaz Erdoğan, mizah anlayışına getirdiği yeni yaklaşım, bu alanda kazandığı başarılar ve Hakkari ilinin tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı Hakkarili, Cüneyt Arkın, sinema yaşamının ardından gerçekleştirdiği sosyal çalışmalar ve toplumsal projeler nedeniyle Eskişehirli hemşehrileri tarafından Halk Kahramanı ünvanına layık görüldü. Halkın, kendi illerinden çıkan, erdemli, başarısını kanıtlamış ve politikacı kimliği taşımayan 100 ismi kahraman seçtiği proje gereği, kahramanlar ödüllerini de halkın elinden aldı.
Star / 23.10
Krizden siyasete 2001'in bilançosu
Sabahattin Önkibar'ın sunduğu Alternatif'te bu akşam 2001 yılının siyasi bilançosu yapılıyor. Programa, Aydın Tümen, Bülent Akarcalı, Mehmet Şandır, Ufuk Söylemez, Bülenç Arınç, ve Mehmet Bekaroğlu konuk oluyor ve yaşanan ekonomik krizden AB'ye ve siyasete değin tüm konuları Alternatif'te değerlendiriyorlar. Alternatif'te, "Bir sosyal patlama Türkiye'nin gündeminde mi?", "AB'ye girebilmemiz konusunda engeller kalkabilir mi?", gibi sorular siyasilerin dilinden cevap buluyor.
24 Aralık 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED