Logo...


Danıştay esas duruşta

DANIŞTAY, Milletvekili Kavakçı'nın yürütmeyi durdurma talebine Ecevit ve Demirel'in yaklaşımları doğrultusunda red cevabı verdi.

Delilsiz iddialar

Danıştay 10. Dairesi Bakanlar Kurulu tarafından vatandaşlıktan çıkarılmasına karar verilen Fazilet Partisi İstanbul Milletvekili Merve Kavakçı'nın yürütmenin durdurulması istemini reddetti. Danıştay karara gerekçe olarak Kavakçı'nın ABD vatandaşı olduğu yolundaki delilsiz iddiaları gösterdi.

Danıştay'ın kaygısı
Kavakçı'nın Bakanlar Kurulu kararının iptali için açtığı davanın ilk aşamasını tamamlayan bu karar hukukçular tarafından, "Bir yargı kararına doğrudan siyasi denemez. Ancak Danıştay, yoğun gündemi bulandırmamak, hükümette yeni bir depreme açmamak istemiş olabilir" şeklinde yorumlandı.
Devam...

Doğru söyledi SUSTURDULAR

ORHAN Taşanlar'ın "çete bağlantısı" kanıtlanıyor, kimsenin umurunda değil, Kızılay Başkanı milletin malını çarçur ediyor ödüllendiriliyor. DPT Müsteşarı Orhan Güvenen devleti eleştiriyor, hakkında soruşturma başlatılıyor.


Devam...
.

Bir garip deprem paketi

HÜKÜMET, 2 katrilyonluk zarar için 460 trilyonluk Deprem Paketi hazırladı. Enkaz kaldırma çalışmalarına 81 trilyon ayrılması, bazı firmaların köşeyi dönebileceği yorumlarına neden oldu.

Devam...

Bakan'dan 'artçı' açıklama

Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, 7.4 büyüklüğündeki Marmara depremine rağmen bölgede okulların açılması talimatı vermesinin ardından gelen 5.8 büyüklüğündeki depremi Yalova'da bizzat yaşayınca karar değiştirdi ve daha makul kararlar vermeye başladı.

Devam...

Basayev: Çok kan dökülecek

MOSKOVA'daki patlamalarla hiç bir ilgilerinin bulunmadığını söyleyen Şamil Basayev, saldırılardan Rus terörünü protesto eden Dağıstanlı direnişçilerin sorumlu olduğunu söyledi.

Devam...

Kafkas kılıçları parlayınca

Çeçen özgürlük savaşının Dağıstan'ı ilgilendirmediği abestir. Karadeniz kıyısında bir Abhazlının ayağına bir diken batsa ya da Elbruz Dağında bir Karaçaylının parmağı kanasa Hazar kıyısındaki bir Avar bu acıyı yüreğinde duyar.

Devam...


Becerememek

Sadece kompleksleri olmayan ve rasyonel yönetim bilgisine sahip bir koordinatör, insanımızın bölgeye ilgisini ve şefkatini seferber ederek, acıları dindirebilirdi...

YAZARLAR'da...


Yılmaz: Kutsal devlet öldü

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Yargıtay Başkanı Sami Selçuk'un demokrasi konuşmasını ilk kez değerlendirdi ve sistemin, devlet kuruluşlarının başındaki kişiler tarafından bile tartışılıyor olmasının olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Yılmaz, "kutsal devlet" anlayışının yıkılması gerektiğini kaydetti.
Raisa Gorbaçov öldü

MOSKOVA- Dağılan Sovyetler Birliği'nin son lideri Mikhail Gorbaçov'un karısı Raisa Gorbaçov, dün sabah 67 yaşında hayatını kaybetti. Gorbaçov Vakfı'ndan yapılan açıklamada, Raisa Gorbaçov'un, lösemi hastalığı nedeniyle tedavi görmekte olduğu Almanya'daki Münster'de öldüğü belirtildi. Bayan Gorbaçov, 25 Temmuz'dan beri Almanya'da kemoterapi tedavisi görüyordu. Kısmen iyileşme gösteren Gorbaçov'un sağlık durumu son günlerde iyice bozulmuştu.

Yazarlar'dan
NAZLI ILICAK

Erbakan'la sohbet

"... Erbakan mesajını, demokrasi ve insan hakları üzerine kurdu. Artık sağ-sol farklılaşmasının yerini, insan hakları ekseninde bir ayrışma almıştı ..."

FEHMİ KORU


Mesut Yılmaz'ın merâmı

"... ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın "Turgut Özal, ABD'nin Kuzey Irak'ta bir Kürt devleti kurma projesini hayata geçirmek istemiş, ama muhalefet engellemişti" iddiası doğru değil ..."

Taha Kıvanç

Uluğbay'a ne yaptılar?

"... ESKİ Bakan Hikmet Uluğbay'ın intihar girişimi ile ilgili şüpheler hala aydınlatılmayı bekliyor ..."



TALLANDTHIN Web... Tasarım, İnşa ve Yayın... Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmıştır. Sitenin dinamik yönetimi, TALLANDTHIN Web'in online update sistemiyle yapılmaktadır. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
©ALL RIGHTS RESERVED