1976 yılında Taşkent’te doğan Acet, ilk ve orta tahsilini Taşkent’te tamamladı. İstanbul Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olan Acet mesleki kariyerine 1995 yılında TRT’ de staj yaparak adım attı. 1996 yılında Kanal 7 Dış Haberler Servisinde Muhabir olarak çalışmaya başladı. Bir yıl sonra Meridyen isimli dış politika programının yapımcılığını üstlendi. 1999 yılında Kosova’ dan savaş görüntülerini dünyaya geçen ilk gazeteci olarak ismini duyurdu. Daha sonra keskin bir dönüş yaparak diplomasi ve AB haberleri üzerinde yoğunlaştı. 2000 yılında Kanal 7’nin Brüksel temsilciliğini üstlendi. 1999 Helsinki zirvesinden 17 Aralık Brüksel zirvesine kadar uzanan süreçte AB - Türkiye ilişkilerini de ilgilendiren bir çok zirveyi yerinde takip etti. Son 7 yılda Orta Asya’ dan Amerika’nın batı yakasına kadar uzanan coğrafyayı gezerek bulunduğu ülkelerden haber ve dosya çalışmalarına imza attı. Kanal 7 Ankara temsilciliğine atanmadan önceki son çalışması Amerika’daki Ermeni Diasporası başlıklı dosya oldu. 2005 yılında Kanal 7’nin en genç yöneticisi olarak Ankara temsilciliğine atandı.
11 yıldır Kanal 7’nin Ankara Temsilciliğini yapan Acet, Kanal 7 ve Ülke tv de haftalık siyasi programlar yapmaya devam etmektedir.
İyi derecede İngilizce bilen Mehmet Acet evli ve iki çocuk babasıdır.
Benim için bu üçüncü tekrar olacak ama konu dönüp dolaşıp yine Katar mevzuuna geldiği için bir mahzur görmüyorum.
Katar Emiri Temim bin Hamed Es-Sani’nin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a telefonda söyledikleri var ya hani, o anekdottan söz ediyorum.
Katar’ın Türkiye ilgisi nereden geliyor diye soranlara verilebilecek cevaplardan biri de bu olabilir.
Gerçekten de 3,5 yıl önce Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan destekli bir darbe girişimi yapıldığında Katar Emiri’nin yanında bir tek Erdoğan yer almış, o destek sayesinde darbe girişimi başarısız olmuştu.
Geçen hafta Katar Emiri heyetiyle birlikte Ankara’ya geldi.
İki ülke arasındaki Yüksek Strateji Komitesi’nin 6’ncı toplantısı vesilesiyle yapılan ziyaret sırasında, aralarında İstanbul Borsasının yüzde 10’unun Katar Yatırım Otoritesine devrinin de bulunduğu 10 anlaşma imzalandı.
Malum, Türkiye’nin Katar’la olan yakınlığını ya da Katar sermayesinin Türkiye’deki varlığını yansıtan her fotoğraf karesi, Cumhuriyet Halk Partisi’ni çileden çıkartıyor.
Ama bu son ziyaretten sonra, nasırına basılmış bir adamın verebileceği tepkiden daha fazlasına tanıklık ettik.
Daha fazla ve daha kaba saba, küstahça ve fütursuzca.
Tank Palet Fabrikası’yla meselenin ne olduğunu biliyoruz
2019’da Kılıçdaroğlu’nun her konuşmasında konuyu buraya getirmesi üzerine Milli Savunma Bakanlığı bu konudaki soru işaretlerini gidermek adına bir açıklama yapmış, bu fabrikanın mülkiyetinin ve yönetiminin Milli Savunma Bakanlığı’nda olduğunu, işletme kısmında Katar’ın söz sahibi olduğunu ve bir mülkiyet satışının söz konusu olmadığını duyurmuştu.
Mesele Tank Palet Fabrikası ya da bu fabrikanın mülkiyetinin kimde olduğu meselesi değil tabii.
CHP açısından mesele, bu işin içinde bir Arap sermayesinin yani Katar’ın olması meselesi.
Türkiye Yatırım Ajansı’nın verilerine göre, 2003 ila Eylül 2020 arasında Türkiye’ye gelen yabancı yatırım sıralamasında birinci sırayı Hollanda alıyor.
Sıralamada Avrupa ülkeleri ve ABD, onuncu sıradaki Azerbaycan’ın önünde yer alıyor.
Yani Katar, bu sıralamada ilk 10’da bile yer almıyor.
Borsa İstanbul’un yüzde 10’unun satışına gelince.
Anlaşmanın perde arkasında şöyle bir hikâye var:
Borsa İstanbul’un bugün Katar tarafından satın alınan yüzde 10 hissesi, 2015’te Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından satın alınmış olan hisseden oluşuyor.
2015’te böyle bir satış Avrupa’ya yapılınca, CHP’den kılını kıpırdatan olmamış tabii.
Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nı Katar yerine yine Batı’dan bir ülke almış olsaydı, sizi temin ederim, yine sesleri çıkmayacaktı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, dün Kanal 7’de yaptığımız programda bu konular gündeme gelince şunları söyledi:
İşin bir böyle bir tarafı var.
Bir de, bir ideolojik hastalık halini almış olan, Türkiye’nin Müslüman ülkelerle olan yakınlaşmasına duyulan alerji var.
Katar’a karış takınılan bu tutumu başka nasıl izah edebileceksiniz ki?
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.
Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.
Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.