Ömer Çelikbaşlı: 'Mourinho İsmail Kartal'ın oyununu kenara attı'

Ömer Çelikbaşlı
14:054/10/2024, Cuma
G: 4/10/2024, Cuma
Yeni Şafak

Yeni Şafak Spor Editörü Ömer Çelikbaşlı, Zpor Youtube hesabında yayınlanan Verkaç programında açıklamalarda bulundu. Çelikbaşlı, İsmail Kartal ile Jose Mourinho'nun oyunları arasındaki farkı anlattı.

Yeni Şafak Spor Editörü Ömer Çelikbaşlı, Fenerbahçe'nin oyununu değerlendirdi. Mourinho'nun, İsmail Kartal'ın oyununu tamamen kenara attığını söyleyen Çelikbaşlı, şu ifadeleri kullandı:


"Kenara attı"

"Mourinho'nun oyunuyla, İsmail Hoca'nın oyunu arasında fark var. Bunu hepimiz biliyoruz. Mourinho zaten geldiğinde biz dedik ki, mevcut oyunun üzerine bazı eklemeler yaparak hoca kendisine yeni bir takım oluşturur ve Avrupa'da bize başarılar getirir Türkiye'ye.

Fakat İsmail Hoca'nın oyun planını tamamen kenara attı."


"Set oyunundan geçiş oyununa"

"İlk geldiğinde Mourinho dedi ki, bir reçete sundu takıma. 'Bu takımın hızlanması lazım' dedi. Fakat hoca şu anda, o kendi reçetesini uygulamıyor. Neden? Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'de ileri uçta Bir tarafta Tadic, İrfan Can ve Dzeko vardı. Üç yavaş oyuncu. Yani sprinter oyuncular değiller. Topu ileride tutuyorlardı. Takımın, üçüncü bölgeye yerleşmesini bekliyordu. Orada set oyununa geçiyordu Fenerbahçe ve yapılan abi top kaybında, zaten bütün oyuncular orada olduğu için, ani şok presle beraber Fenerbahçe topu kazanıyordu ve atak sürekliliğini sağlıyordu. Bu sene ne yaptı hoca? Dedi ki, 'Takımı hızlandıracağız. Maximin'i sola koyuyoruz. Uzun toplarla Maximin'i, rakip oyuncuyla birebir de bırakacağız. Maximin aldı topu, vurdu gitti. Sonra kafayı bir sağa çevirdi. Dzeko 20 metre gerisinde, Tadic 10 metre gerisinde. Orada yapılan top kaybında, bu oyuncular zaten ileri gitmişler. Bir daha 40 metre 50 metre geriye koşmak zorunda kalıyorlar. Ne oldu? Tadic'in yaşı belli. Dzeko'nun yaşı belli. Artık yoruluyorlar. Rakip de üç pasla geçiyor."


"Bu oyuncularla zor"

"Fenerbahçe hocanın istediği bu oyunu oynamak istiyorsa, Dzeko ve Tadic oynamayacak. Sonradan oyuna girecek. İleri uçta En-Nesyri oynayacak. Maximin olacak. Orta sahada gerekirse Fred, İsmail, arkalarında Amrabat'ı kullanacaksın ve Kostic ile Osayi de muhakkak bek bindirmelerini yapmak zorunda. İşte eğer Amrabat gelirse zaten oynuyor da, geriye biraz daha gelip stoperleri ileriye çekerse bu adam, Osayi zaten bindirecek, Kostic bindirecek, kanat oyuncuların akıyor olacak. Fenerbahçe istediği o geçiş oyununu oynayabilecek."




#Fenerbahçe
#Jose Mourinho
#Ömer Çelikbaşlı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.