Nedim Şener'den CHP'ye 'Anayasa' tepkisi: PKK'yla iş birliği yapıp Kaboğlu başkanlığında Anayasa hazırlamadınız mı?

Hüseyin Berk
22:4214/10/2024, Pazartesi
G: 14/10/2024, Pazartesi
Yeni Şafak

Gazeteci Nedim Şener, tvnet canlı yayınında, 'yeni Anayasa ve ilk dört madde' tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP'nin konuya ilişkin açıklamalarında 'riyakar' davrandığını vurgulayan Şener, "Yahu siz PKK ile DEM'le iş birliği yapmıyor musunuz? Bre utanmazlar! Kılıçdaroğlu, muhalefet partileriyle 2018'de oturup İbrahim Kaboğlu başkanlığında anayasa metni hazırlamadılar mı? Orada ilk dört maddenin değişikliği yok mu diyor? Vardı. Türk kelimesi, Atatürk milliyetçiliği kelimesi tamamen silip atıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un yeni anayasa çalışmalarına ilişkin sarf ettiği sözler siyasetin gündeminde ilk sıralarda yer alıyor.

Kurtulmuş, kendisine yöneltilen eleştirilere ilişkin, yeni anayasa çalışmasında ilk 4 maddeyle ilgili bir tartışmanın söz konusu olmadığını belirterek,
"3. maddeyle ilgili bir tartışma varmış gibi göstermek en hafif tabiriyle haksızlıktır, yanlışlıktır ve bir algı operasyonudur"
dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün gerçekleşen Kabine toplantısı sonrasında yaptığı millete sesleniş konuşmasında, konuya değinip,
"Anayasa'nın ilk dört maddesiyle sorunumuz yok. Bu maddeler üzerine tartışmalar sürece katkı sağlamaz. Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle partimizin, Cumhur İttifakının bir sorununun olmadığını, bu tartışmaların sürece katkı sağlamadığını ifade etmek istiyorum."
ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş'un sözleri başta CHP olmak üzere muhalefet partileri tarafından gündemde tutuluyor.

Yaşananlar Serhat İbrahimoğlu moderatörlüğünde tvnet'te canlı yayınlanan Net Bakış programında ele alındı.

"PKK'yla iş birliği yapıp Kaboğlu başkanlığında Anayasa hazırlamadınız mı be utanmazlar!"

Gazeteci Nedim Şener, CHP'nin konuya ilişkin açıklamalarında 'riyakar' davrandığını vurguladı.

CHP'nin 2018 yılında Kılıçdaroğlu önderliğinde Anayasa'nın ilk dört maddesini değiştirip yeni Anayasa hazırladığını vurgulayan
Şener,
"Yahu siz PKK ile DEM'le iş birliği yapmıyor musunuz? Bre utanmazlar! Kılıçdaroğlu, İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP ile 2018'de oturup İbrahim Kaboğlu başkanlığında anayasa metni hazırlamadılar mı? Hazırladılar. Orada ilk dört maddenin değişikliği yok mu diyor? Vardı. Türk kelimesi, Atatürk milliyetçiliği kelimesi tamamen silip atıyordunuz. Bre utanmazlar! Sözcü gazetesi bunu manşet yaptı. Şimdi CHP tayfası sözüm ona muhalif hesaplar, birtakım insanlar 'dokundurtmayız, bilmem ne yaparız'... Ulan siz deliyordunuz bu Anayasa'yı. Bıraksak, 2023 kazansanız, siz gelecektiniz. Ne utanmaz insanlarsınız siz ya! Oturmuş bize daha akıl veriyorlar. Siz Kılıçdaroğlu'yla beraber HDP'leştiren partinizle deliyordunuz bu Anayasa'yı. O üç madde falan kalmıyordu elinizde zaten. Türkiye'ye bunu yaşatacaktınız siz."
ifadelerini kullandı.

"İmamoğlu dediğin adam siyaseti ne üzerine kurdu zannediyorsun?"

CHP'nin amacının Türkiye'ye bunu yaşatmak olduğunu vurgulayan Şener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alıp sözlerinin devamında
şunları dile getirdi:
  • "İmamoğlu dediğin adam siyaseti ne üzerine kurdu zannediyorsun? Niye tek laf edemiyor PKK ve DEM'cilere? 'PKK sizi tükürüğüyle boğar' diyen bir meczubu, bir terörist yardakçısını makamında ben mi ağırladım? İmamoğlu ağırladı"



#Nedim Şener
#Anayasa
#CHP
#Ekrem İmamoğlu
#Kemal Kılıçdaroğlu
#TVNET
#Numan Kurtulmuş