CHP’li Ataşehir Belediyesi ile anlaşamayan işçiler grev kararını astı: Bize ekmek yoksa size huzur yok

17:5722/10/2024, Salı
G: 22/10/2024, Salı
AA

Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) ile Ataşehir Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. İşçiler, belediye binası önünde toplanarak grev kararı astı. Belediye önünde toplanan, aralarında Kadıköy, Maltepe, Kartal ve Ataşehir Belediyesi çalışanlarının da bulunduğu işçiler sloganlar attı. Kartal'ın ardından Ataşehir'de de grev kararı almak zorunda kaldıklarını dile getiren Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 3 No’lu Şube Başkanı Özer Ersan Değirmenci, “İstanbul'da Kartal, Maltepe, Kadıköy, Beşiktaş ve Sarıyer belediyelerindeki tüm işçi arkadaşlarımız bu mücadelede el ele, kol kola, yan yana yürüyeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Grev kararını asıp işimize döneceğiz. 6 Kasım'a kadar görüşmelerini talep ediyoruz, işvereni de masaya davet ediyoruz." dedi.

“GEÇİNEBİLECEK ÜCRETLER İSTİYORUZ”

DİSK/Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 3 No'lu Şube Örgütlenme Sekreteri Heybetullah Kızgın ise grev bildirisini kamuoyuyla paylaştı.

Ekonomik sıkıntıların belediye çalışanlarını da etkilediğine değinen Kızgın, şöyle devam etti:

“Sizlere daha iyi hizmet vermek ve daha güzel sosyal yaşam alanları sunmak için, alın terimizi döküyor ve bunun karşılığında sadece geçinebilecek ücretler istiyoruz. Belediye işçileri 20-25 bin lira ücretlerle geçinmeye zorlanıyor."

#Ataşehir
#Ataşehir Belediyesi
#Grev
#Genel-İş