Gazze'ye yardım yine sınır kapılarından değil havadan atıldı: Küçücük çocukların kolilerin ardından koştuğu anlar yürek burktu

Furkan Göker
14:3517/10/2024, Perşembe
G: 17/10/2024, Perşembe
AA

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne 1 yılı aşkın süredir uyguladığı yoğun abluka ve düzenlediği saldırıların gölgesinde, Han Yunus'un El-Mevasi bölgesine insani yardım gönderildi. İnsani yardımlar sınır kapılarından değil, yine havadan atıldı. Havadan indirilecek yardıma muhtaç bırakılan Gazzeliler, ezilme tehlikesine aldırış etmeden kolilerden alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Küçücük çocukların çaresizce yardım kolilerine koştuğu anlar yürek burkarken, yardım kolilerinden alabilen Gazzeliler sevinç gösterilerinde bulundu.

Açık hava hapishanesine dönen Gazze Şeridi'nde Filistinliler, bombardımanın yanı sıra açlık ve susuzlukla da mücadele etmek durumunda kalıyor. Sınır kapılarından gıda girişlerine izin vermeyen işgalci İsrail, açlığı milyonlarca Filistinlinin üzerinde silah gibi kullanıyor. Dönem dönem yardımların havadan indirilerek ulaştırıldığı Gazzeliler, atılan yardım kolilerinden alabilmek için birbirleriyle yarışıyorlar.

ÜZERLERİNE DÜŞEN YARDIM KUTULARI SEBEBİYLE CAN VERMİŞLERDİ

Havadan atılan yardımlar birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Gazze'de 8 Mart'ta yaşanan olayda yardım kutularını taşıyan paraşütlerin açılmaması ve bölgede bekleyenlerin üzerine düşmesi sonucu 5 Filistinli hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Bir başka olayda ise atılan yardım kutuları denize düşmüş, kutulara erişmek isteyen Gazzelilerden boğularak hayatını kaybedenler olmuştu.


#Gazze Şeridi
#Gazze
#Han Yunus
#Filistin