Bu sezon erken başlayan hakem tartışmalarının görünmeyen başka bir yüzü daha var. Büyük tartışmalara neden olan ve etkisi hala devam eden 2010-2011 sezonunda görevde olan Merkez Hakem Kurulu’nun 5 üyesi, bu sezon da başkan Zekeriya Alp’in kadrosunda devam ediyor. Trabzonspor ise, bu duruma itiraz ediyor.
Türkiye Futbol Federasyonu’nda kan değişikliği yapıldı ve Nihat Özdemir tüm kulüplerin güvenoyunu alarak göreve geldi. Ancak oluşturulan kurullar, başta Trabzonspor olmak üzere bir çok kulübü rahatsız etti. Çünkü geçmişte yaşanan ve büyük mağduriyetler doğuran olaylar döneminde kurullarda yönetici olan isimler, bu dönemde yeniden kurullarda görev almaya başladı.
Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp’in başkanlığı kısa süre içerisinde miadını doldurmuş görünüyor. Merkez Hakem Kurulu’nun yapısı, 2010-2011 sezonundaki aynı kişilerden oluşuyor. O dönemin MHK Başkanı Oğuz Sarvan. Ünsal Çimen, Zihni Aksoy, Hamza Işın ve Turgay Güdü komitenin üyeleri. Aynı isimler, grup olarak bugün de MHK’da görev alıyor. Bugün Oğuz Sarvan Başkan yardımcısı. Ünsal Çimen ise atamalardan sorumlu.
Trabzonspor Kulübü, 2010-2011 sezonundaki MHK’nın bugün de işbaşında olmasına itiraz ediyor. Hatta Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Göztepe maçının ardından yaptığı açıklamada, bu rahatsızlıklarını TFF Başkanı Nihat Özdemir’e ilettiklerini belirtti. Ağaoğlu, “Futbolu yöneten kişilerin oluşturduğu kurullar var. Hem sayın başkan Nihat Özdemir’e hem de üyelere bunu ilettik. Hakem hatalarının can sıkıcı boyuta ulaştığını, Getafe maçından önceki basın toplantısında demiştim” ifadelerini kullandı.
Bilindiği üzere 2010-2011 sezonunu Trabzonspor ve Fenerbahçe 82 puanla bitirmiş ancak tartışmalar uzun yıllar devam etmişti. Hatta bordo-mavili kulüp, 2010-2011 şampiyonluğunu almak için uluslararası mahkemelerde hak aramaya devam ediyor.
Aynı duruma maruz kalmak istemeyen Trabzonspor, bu sefer işi sıkı tutmak istiyor ve 2010-2011 dönemindeki kurulların, bu sezon görevde olmasına karşı çıkıyor.
Yapılan hakem hatalarının ardından, lobisi olmayan hakemler bedel öderken, ilişkileri güçlü olan hakemlere ise hiçbir şey olmuyor. Asıl şaşırtıcı olan ise, hakemlere yaptırım uygulanmasına rağmen, kurulları yöneten isimler bu durumdan hiçbir şekilde etkilenmiyor.
Suat Arslanboğa’nın sözleşmesi hakemlik onurunu koruyamadığı gerekçesiyle feshedilirken, kurul yöneticileri görevlerini sürdürmeye devam ediyor. Bordo-mavili kulübün başkanı Ağaoğlu, yine bu konuyla ilgili olarak önce futbolu yöneten kurullara bir yaptırım gelmesinin gerekliliğini vurgulayarak, “Peki ülke futbolunun onurunu korumak kimin görevi? Demek ki görevlerini bırakıp gitmesi gereken çok kişi var. Önce onlar gitsin, Arslanboğalar'a sonra geliriz" demişti.