Arkadaşlarına kızdı G.Saray'a 'evet' dedi

Savaş Çorlu
00:0014/08/2007, Salı
G: 14/08/2007, Salı
Yeni Şafak
Arkadaşlarına kızdı G.Saray'a 'evet' dedi
Arkadaşlarına kızdı G.Saray'a 'evet' dedi

Daha önce G.Saray'ın teklifine 'hayır' cevabı veren Arouna Kone, PSV'li takım arkadaşları, kendisini yönetime 'Sıtma olmuş. Bizim için tehlikeli' diye şikayet edince, İstanbul'a 'Şartları görüşelim' haberi gönderdi.

G.Saray, PSV'nin Fildişi Sahilli oyuncusu Arouna Kone için tekrar atağı kalktı. Ülkesi Fildişi Sahilleri'nden dönüşü sıtma olduğu anlaşılan ve PSV'li futbolcuların panik yaşadığı Kone, 3 gün önce, “PSV- den ayrılmak istemiyorum. Hedeflerim arasında daha büyük Avrupa takımları var” sözlerinden birden çark etti. PSVli futbolcuların sıtma olayı yüzünden yöneticilere şikayette bulumasını duyan Kone, bu duruma çok kızdı. Kone, bu durum üzerine daha önce 'hayır' dediği G.Saray'a bir anda “evet” cevabını verdi. Hem özel işleri hem de futbolcu transferi için Almanya'da bulunan Haldun Üstünel, cumartesi Kone'nin menajerinin çağırmasıyla apar topar Amsterdam'a gitti. Kone ile görüşen Üstünel'in, Fildişili futbolcunun “G.Saray'da oynayabilirim. Şartlarınızı görüşelim” dediği öğrenildi. Bunun üzerine de Üstünel, Adnan Polat'ı Amsterdam'a çağırdı.

Kone için PSV'ye 7 milyon euro garanti para öneren G.Saray yönetimi adına Adnan Polat 10 milyon euroda direten PSV'yi bir noktaya kadar getirdi. Ancak iş bonservis pazarlığında tıkandı. Ayrıca Kone'nin eşinin de Türkiye'ye sıcak bakmadığı, Polat ve Üstünel'in iknaya çalıştığı öğrenildi. İki yönetici, bu transferin bitirilememisi durumunu da göz önünde bulundurarak diğer alternatiflerle de bağı koparmadıklarını ileri sürülüyor.