EDISYON:

Son tarih 12 Mayıs

Yeni Şafak
10:197/05/2018, Pazartesi
G: 7/05/2018, Pazartesi
Yeni Şafak
YSK seçim yeri ve seçmen kaydı sorgulama sayfası aktif edildi.
YSK seçim yeri ve seçmen kaydı sorgulama sayfası aktif edildi.

24 Haziran 2018’de yapılacak olan seçimler için seçmen sorgulama sayfasını YSK aktif etti. Adresinde hata olan vatandaşlar 12 Mayıs tarihinde mesai bitimine kadar düzeltme yapabilecek. İşte seçmen kaydı sorgulama ekranı ve konuya ilişkin merak ettikleriniz...

24 Haziran seçim gününe yaklaştıkça ‘Nerede oy kullanacağım?' sorusunun yanıtı da araştırılmaya başladı. e-Devlet ve YKS üzerinden sorgulanabilecek seçmen kütükleri ile ilgili adresinde hata olan vatandaşlar 12 Mayıs tarihinde mesai bitimine kadar düzeltme yapabilecek. 24 Haziran erken seçimleri yaklaşırken vatandaşların merak ettiği sorulardan biri de seçmen listeleri. İşte seçmen listelerine dair merak ettikleriniz ve seçmen kaydı sorgulama ekranı…

YSK seçmen kaydı sorgulama

Yurt İçi seçmen sorgulama yapmak için YSKS'nin internet sitesine girip, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl”, “T.C. Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” gibi bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulaması yaptığınızda nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

e-Devlet seçmen kaydı sorgulama

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı hizmetleri Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ile e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden sunulan seçmen sorgulama hizmeti için e-Devlet kapısına giriş yaptıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı üzerinden sorgulama yapılabiliyor.


#24 Haziran
#seçim
#seçmen sorgulama

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.