Kardeşim deyip destek vermeli

Yeni Şafak
Nur Banu Aras
04:0028/04/2018, Cumartesi
G: 28/04/2018, Cumartesi
Yeni Şafak
​MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
​MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisinin adaylığını ilan ettiği 2007 yılını hatırlatan Bahçeli, “Kardeşin olarak cumhurbaşkanı oldum, ben de kardeşin olarak seni destekliyorum demesi gerekir” çağrısında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, adaylığı merak edilen Abdullah Gül’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisinin adaylığını ilan ettiği 2007’yi hatırlatarak, “Gül’ün ‘kardeşin olarak cumhurbaşkanı oldum, ben de kardeşin olarak seni destekliyorum’ demesi gerekir” çağrısında bulundu. MHP muhabirleri ile yemekte bir araya gelen Bahçeli özetle şunları söyledi:

VEFA VURGUSU

Gül AK Parti’nin 5 kurucusundan biridir. Partinin Başbakanı olmuşsunuz, Dışişleri Bakanı olmuşsunuz ve bir Meclis grup toplantısında Erdoğan sizi, ‘Cumhurbaşkanı adayımız kardeşimiz Abdullah Gül’ diye takdim ediyor. Kardeş arasında vefa vardır, sevgi vardır, saygı vardır, sadakat vardır. Yanına gidip, ‘Dün sen beni kardeş ilan etmiştin. Bugün ben seni kardeş ilan ediyorum. Kardeşin olarak cumhurbaşkanı olmuştum, kardeşin olarak Cumhurbaşkanı olmanı istiyorum’ demesi lazım. Bunu demediği müddetçe Gül siyasi birikiminin hepsini, sıfırlamış olur. İhtimal vermiyorum ama ille de aday olmayı düşünüyorum diyorsa Allah yolunu açık etsin.”

İSTİSMAR EDİYORLAR

“FETÖ, Gül’ün adaylığını istiyor mudur?” sorusu üzerine de Bahçeli, şu cevabı verdi: “FETÖ ile benim bir irtibatım yok. Fetullah Gülen’in ne düşündüğünü de anlamakta güçlük çeken bir insanım. Ama istismar edildiği kanaatindeyim. ‘CHP adayımız olabilir mi?’, ‘SP’den olabilir mi?’, ‘Gül olursa desteklerim’, 24 saat sonra ‘Hayır ben 100 bin imza toplayacağım, şöyle yapacağım’ konuşmalarının olduğu yerde bir isim konuşuluyor. O isim sessiz kalıyor, hiçbir yerde görünmüyorsa, her zaman yaptığı geleneksel Cuma namazından sonraki sohbetini yapamayacak bir durumda kalmışsa ne yapacaksınız? İstismar edildiğinizi fark edeceksiniz.”

Seçim kararının danışıklı dövüş olduğu yönündeki iddialarla ilgili de Bahçeli, “Bunu söyleyenler bizi tanımıyor. Tanıyorlarsa iftira ediyorlar. Kimseyle pazarlık içinde olamayız, danışıklı dövüş hareketi yapacak karakterde biri değiliz” dedi.

Gerçeği görmeli

Gül-Davutoğlu görüşmesiyle ilgili Bahçeli, şunları söyledi: “Gül ile Ahmet Davutoğlu arasındaki bahse konu görüşme iflas etmiştir. Davutoğlu ‘Erdoğan’ı destekliyorum’ demiştir. Demek ki Davutoğlu ile Gül arasındaki görüşmelerde, ‘Biz Cumhurbaşkanı adayı olalım mı, olmayalım mı?’ konusundaki tartışmaların yeterli bir seviyede olmadığı anlaşılmış. Bu sonuca Abdullah Gül’ün ‘Biz şu kadar saat görüştük ama Ahmet Davutoğlu’nun ortaya koyduğu görüş, görüşmelerimizin özünü teşkil etmektedir. Benim de aday olma niyetim yoktur’ demeleri lazım. Davutoğlu kendisini çekmiş, gerçeği görmüş. Gül’e de böyle bir gerçeği görmesi için davet çıkarmıştır. Gül görecek mi görmeyecek mi, onu bilemiyoruz artık.”

#Devlet Bahçeli
#MHP
#Seçim

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.