EDISYON:

Şenler’in ayak izinde

Halime Kirazlı
04:0011/01/2024, Perşembe
G: 11/01/2024, Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Şule Yüksel Şenler Vakfı, gazeteci-yazar Şule Yüksel Şenler’in ülkemizde düzenlediği en ses getiren konferanslarının izinden giden 6 bölümlük bir belgesel hazırladı.

İlk bölümü yarın saat 18.00’de vakfın YouTube hesabından yayınlanacak “Anıların İzinde” belgeseli, Şenler’in mücadelesini tanıklar üzerinden gözler önüne seriyor. Şenler’in 1967 yılında Samsun’da başlayan Ankara, Bandırma, Çorum ve İstanbul ile devam eden, dava ve mahkumiyetlere konu olan konferanslarının izi, her bölümde başka bir şehirde sürülecek. Belgeselin yapımcılığını Mehmet Talha Geredeli, danışman ve editörlüğünü Demet Tezcan, sunuculuğunu ise Necip Karakaya yaptı.

Şenler’in tartışılan ve hayatının dönüm noktası olan konferansları ele aldıklarını ifade eden Tezcan, “Konferansın yapıldığı şehirde yaşananları konuştuk. Dönemin tanıklarının büyük bir kısmı maalesef hayatta değil. Konferansı tertip eden, konferans salonuna su getiren ya da konferans günü Şule Hanım’ı evinden alanlar anılarını anlattı. Erkek tanıklara, konferanslara nasıl baktıklarını ve kadın konferanslarına erkeklerin teveccühünü nasıl değerlendirdiklerini sordum” diye konuştu.

GÜNÜMÜZ GENÇLERİNE SÖYLEYECEK SÖZÜ VAR

Demet Tezcan, belgeselle Şenler’in toplumda yaptığı değişim ve dönüşüme kadın-erkek tüm yaş gruplarının tanıklık etmesini amaçladıklarını belirtti. Şenler’in ülkemizde kadın konferansçıların yolunu açtığını ve yıllarca konuşulmayan kadın konusunu gündeme taşıdığını söyleyen Tezcan, “Samsun konferansı, Türkiye’de üç buçuk yıl sürecek seriyi başlatması nedeniyle önemli. Şule Yüksel Şenler’e kadar, kadın konferansı veren bir isim yok. Yapılanlar, sadece o dönemle sınırlı değil. Her dönem kadın-erkek Müslüman kimliğinin arayışı var. Şenler’in davası, hitabı bugüne de yarına da seslenir nitelikte. Şenler’in günümüz gençliğine söyleyecek sözünün olduğunu düşünüyoruz” cümlelerini kullandı.




#aktüel
#Belgesel
#Şule Yüksel Şenler Vakfı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.