Geleneksel tıp ile millileşeceğiz

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0017/04/2018, Salı
G: 17/04/2018, Salı
Yeni Şafak
Tıp Kongresi, 19-22 Nisan tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek
Tıp Kongresi, 19-22 Nisan tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek

“Medeniyetlerin Beşiğinde; Anadolu Tıbbı” sloganı ile yapılacak Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi, 19-22 Nisan tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek. Kongre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mart Tıp Bayramı'nda dikkat çektiği milli ilaç stratejilerine de yol gösterecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Kimyasalın ağırlıkta olduğu üretimler sebebiyle ilaç sanayisinde darbeler yediğimize inanıyorum. Bu konunun üzerinde bence hocalarımızın durması lazım. Biz kimyasaldan doğala mı gideceğiz, doğaldan kimyasala mı gideceğiz, bunlar üzerinde de bir çalışmanın yapılmasının gereğine inanıyorum” diyerek dikkat çektiği doğal ilaç tedavileri Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi'nde masaya yatırılacak. T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen kongrede, geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları alanlarına katkı sunmuş bilim insanlarının ve uygulayıcıların bildiri sunumları, poster sunumları, vaka tartışmaları ve atölye çalışmalarıyla geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları ele alınacak.

300 KONUŞMACI GELECEK

Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresinin kapsadığı uygulamalar arasında müzik terapinin de olduğuna dikkat çeken Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı ve Nörokreatif Müzik Terapi Birim Koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Torun, kongrenin geleneksel uygulamaların modern tıp ile entegrasyonu yolunda yeni ve önemli açılımlar getireceğini belirtti. Tamamlayıcı geleneksel yaklaşımların hekimler tarafından uygulanması yolunda çok büyük adımlar atıldığını söyledi.


Kongrede Türkiye ile birlikte dünyanın farklı noktalarından yaklaşık 300 konuşmacının yer alacağına dikkat çeken Torun, müzik terapinin diğer uygulamalara göre, özellikle son 10-15 yılda beyin görüntüleme yöntemlerinden yararlanılarak yapılan araştırmaların sağladığı kanıta-dayalı bilimsel temeller nedeniyle sağlık alanında büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.

  • KÖKLÜ GELENEĞE SAHİBİZ
  • Uygulamaların çok yönlü ve bütünsel olarak insan sağlığına nasıl yansıtılabileceği konusunda çalışmaların da olacağına dikkat çeken Prof. Dr. Torun, şöyle devam etti: "Müzik Terapi disiplini ABD, İngiltere, Almanya, İspanya, Hollanda, Finlandiya ve Japonya gibi dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde hastanelerde ve bilimsel araştırmalarda artık sağlık alanına entegre olmuş durumda. Çünkü, müzik terapi, sağlığı tamamlayıcı diğer terapi yaklaşımlarından farklı olmaksızın bir terapötik ilişki içerisinde sürdürülerek iyilik hali sağlayan uygulamalardan oluşuyor. Bu konuda dünyanın en köklü geleneğine sahip ülkesiyiz diyebiliriz."

#İlaç Dosyası
#Geleneksel Tıp
#Modern Tıp