" 4.İstanbul Uluslararası Dans Festivali" başladı

Yeni Şafak
15:193/04/2015, الجمعة
G: 3/04/2015, الجمعة
AA

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Dans Festivali, 80 ülkeden yaklaşık 5 bin dansçının katılımıyla başladı. Nişantaşı'nda Abdi İpekçi Bulvarı'nda "dans karnavalı" ile başlayan festivalin açılışında konuşan Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş, Türkiye'de bu alanda yaptığı çalışmaları anlattı.

Federasyonun kurulmasıyla bu tür etkinliklerin kurumsallaştığını kaydeden Çinkitaş, "5 yılda ülkemizin dans konusunda uluslararası platformlarda dünya çapında kat ettiği yol, geriye baktığımızda 40 yıla bedel. Kurumsallaşmanın ne kadar önemli olduğu, burada ortaya çıkıyor. Federasyon olarak, bu tür organizasyonların arkasında sağlam şekilde duruyoruz" dedi.



Tolga Han Çinkitaş, "Dans kardeşlik, dans spor, dans sanat ve her şeyden önce dans barıştır" diye konuştu.



Festivalin organizatörü İbrahim Keskin de 80 ülkeden yaklaşık 5 bin dansçının katıldığını söyledi.



Keskin, etkinliklerin 6 Nisan'a kadar devam edeceğini belirterek, "Gündüz dersler olacak, 7 salonda her alanda danslarla devam ediyoruz. Akşam gösteriler var. Sabaha kadar da partilerle devam edeceğiz. İstanbul güzel bir festival kazandı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 5 bin dansçı burada" ifadelerini kullandı.



Dansın, barış, dostluk, kardeşlik mesajları içeren bir aktivite olduğunu dile getiren Keskin, dans eden kişilerin akıllarında ve zihinlerinde kötü şeylerin barınmadığını, dansın geniş kitlelere hitap ettiğini sözlerine ekledi.



Çinkitaş ve Keskin, daha sonra balon uçurarak, "Dans karnavalını" başlattı. Festivale katılan dansçılar, gösteri sundu.



#Dans ferstivali
#istanbul
#nişantaşı