AK Parti lideri Erdoğan hakkında Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin aldığı karara "Siyasal ayrımcılık yapıldığı" ve "özgürlüklere kişiye özel sınırlamalar getirdiği" gerekçesiyle, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden tedbir istendi.
Recep Tayyip Erdoğan'ın Avukatlarından Faik Işık, 3 Kasım'da yapılacak beçimlerde hukuk dışı yollarla halkın iradesinin önüne geçilmek istenmesine ve siyasal ayrımcılık yapılması tehlikesine karşı "acilen tedbir uygulanması" için Avrupa İnsan Hakları mahkemesi'ne başvurdu.
Dün akşam saatlerinde AİHM'ye yaptığı başvuruya ilişkin bilgi veren Faik Işık, Recep Tayyip Erdoğan hakkında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6, 9, 10, 14 ve Ek 1 Nolu protokol hükümlerini ihlal eden Diyarbakır 3 Nolu DGM kararı ve bunu onaylayan Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin kararına karşı 1998 yılında AİHM'ye müracaatta bulunduklarını hatırlattı. Işık, "Bazı kişi ve kurumların; Erdoğan'ın ve benzer durumda olanların seçimlerde eşit şartlarda yarışmasının önüne geçmek için bir takım oyunlara başvurduğunu dile getirmiş ve tedbir talebinde bulunmuştuk" dedi.
Işık, dün akşam yaptıkları yazılı başvuruda ise Erdoğan'a yönelik engelleme girişimlerinin, Yargıtay Başsavcısı ve 8. Ceza Dairesi üyelerince 16 Eylül 2002 tarihinde gerçekleştirildiğini dile getirdiklerini belirtti. Işık, "Dilekçede Yargıtay'ın iç işleyişi ile ilgili kuralları da bir tarafa bırakarak "alelacele" 8.Ceza Dairesince verilen, hukuk sistemine esas ve usul olarak aykırı bu kararın tamamen siyasal maksatlı olup; İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi ile 1 Nolu Protokolün 3. maddesini ihlal eden bir karar olduğunu belirtttik" şeklinde konuştu.
----------------- imza------------------
----------------- imza------------------