Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. 3,5 saat süren toplantının ana gündemi İsrail saldırganlığı oldu. Toplantının ardından yayınlanan bildiride, Tel Aviv’in BM Genel Sekreteri’ni 'istenmeyen adam' ilan etmesi kınandı. Uluslararası topluma “İsrail’in katliamlarını durdurun” çağrısı yapılan bildiride Lübnan’a destek mesajı verildi: “Türkiye milleti ve devleti ile kardeş Lübnan halkının yanında.”
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinde, "İsrail'in insanlık dışı saldırıları karşısında, Türkiye'nin milleti ve devleti ile kardeş Lübnan halkının ve hükümetinin yanında olacağı teyit edilmiştir" ifadesine yer verildi. MGK, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplantı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen ve 3 buçuk saat süren MGK toplantısının ardından bildiri yayımlandı.
Bildiride, terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen operasyonlar ile son dönemde meydana gelen uluslararası gelişmeler hakkında kurula bilgi sunulduğu belirtildi. Suriye'de ihtilafın, bölge ile Suriye halkının menfaati ve beklentileri istikametinde çözüme kavuşturulmasına yönelik gayretlerin artırılacağı ifade edildi.
BMGK HAREKETE GEÇMELİ
Filistin halkının bir yıldır tüm dünyanın gözleri önünde maruz kaldığı soykırımın durdurulması ve Filistin'de kalıcı ateşkes ve barışın gecikmeksizin sağlanması yönündeki Türkiye'nin kararlı çabalarının yanı sıra uluslararası gayretlerin de artırılarak sürdürülmesi gerektiği ifadesine yer verilen bildiride, şunlar kaydedildi:
"İsrail'in çatışmaları Orta Doğu'ya yayma hedefiyle Filistin topraklarının ötesine yönlendirdiği saldırıların engellenmesi hususunda, başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere mesuliyet mevkisinde bulunan aktörlere bir an evvel harekete geçme çağrısında bulunulmuştur. İsrail'in insanlık dışı saldırıları karşısında, Türkiye'nin milleti ve devleti ile kardeş Lübnan halkının ve hükümetinin yanında olacağı teyit edilmiştir. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'ni istenmeyen kişi ilan ederek ülkeye girişini yasaklaması, İsrail’in hukuk tanımazlığının son örneği olarak kınanmıştır."