PKK’dan hainlere destek mesajları

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:003/08/2016, Çarşamba
G: 2/08/2016, Salı
Yeni Şafak

Terör örgütü PKK, 15 Temmuz darbe girişimi ardından kaçmak isteyen FETÖ’ye kucak açtı. Telsiz konuşmalarında darbecilere destek içeren çağrılarda bulunuldu. Batman Valisi Deniz, “PKK'lıların, FETÖ’cülerin kendilerine sığınmaları durumunda ‘kucaklaşalım’, ‘dirsek temasında bulunalım’, ‘beraber hareket edelim’ şeklinde paylaşımları var” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 16 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından PKK'lı teröristlerin telsiz konuşmalarında, kaçmak isteyen darbecilere “birlikte hareket edelim” çağrısında bulunduğu bildirildi. Batman Valisi Ahmet Deniz, yaptığı açıklamada, darbe girişiminin arkasında kimlerin olduğunu bildiklerine dikkati çeken Deniz, “PKK'nın telsiz kestirmelerinde, FETÖ'cü teröristlerin kaçmaları ve kendilerine sığınmaları durumunda, 'kucaklaşalım', 'dirsek temasında bulanalım', 'beraber hareket edelim' şeklinde bazı paylaşımları var. Bu da şunu gösteriyor ki PKK da Fetullahçı Terör Örgütü de Türkiye'nin önünü kesme projesinde ve aynı yerden koordine ediliyor. İki terör örgütü de tamamen bu ülkenin önünü kesmeye yönelik bazı yapıların bazı ülkelerin desteğiyle hareket etmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.



HEDEFLERİ KÜRT-TÜRK SAVAŞI


Batman halkının demokrasiye inanılmaz derecede sahip çıktığına işaret eden Deniz, şunları kaydetti: “Fetullahçı Terör Örgütü, PKK ve DAEŞ hepsi aynı yerden koordine edilen terör örgütleri. Terör örgütü PKK ile mücadele ediyoruz. Fetullahçı Terör Örgütü ile yaptığımız mücadelenin aynısını terör örgütü PKK ile de yapacağız, yapmak zorundayız. Bunları (Terör örgütlerini) destekleyen ülkeler bu bölgede Kürt-Türk savaşı çıkarmaya çalışıyorlar. Tüm çaba ve gayretleri bu ama vatandaşımız sağduyulu, işin bilincinde ve bizlerle beraber hareket ediyorlar. İnşallah çok daha güzel günleri birlikte göreceğiz.” Batman ve Türkiye'nin güzel şeylere layık olduğunu dile getiren Deniz, kentteki vatandaşların çukur ve barikatlara prim vermeyerek, ülkenin huzuruna, birlik ve beraberliğine sahip çıkmasının önemine değindi.





Komutanı odaya hapsettiler


Batman Valisi Ahmet Deniz, darbe girişiminin yaşandığı gece kışlada 5 rütbeli askerin bir kalkışma içerisine girdiğini belirterek, bu hainlerin içinden birkaçının İl Jandarma Alay Komutanı'nı saat 22.00 sıralarında silah zoruyla bir odaya kapattığını aktardı. Darbeci askerlerin emellerine ulaşamadığını vurgulayan Deniz, vatanını, milletini seven askerlerin kararlı duruşuyla İl Jandarma Alay Komutanı'nın kurtarıldığını ifade etti. Vali Deniz, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Batman'da 419 kamu çalışanının görevden uzaklaştırıldığını, bunlardan 23'ünün tutuklandığını, 24'ünün ise emniyetteki ifade işleminin sürdüğünü


bildirdi. Deniz, “Hukuk kuralları içerisinde hareket ediyoruz. Asla ve asla bir yanlış yapmamaya çalışıyoruz” dedi.



#FETÖ
#PKK
#Darbe girişimi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.