|

Hesapları yine tutmadı

Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nda oluşabilecek çatlak üzerinden üzerine hesap yapanlar yine hüsrana uğradı. Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de MHP lideri Bahçeli, güçlü mesajlarla Yenikapı’da başlatılan işbirliğinin süreceğini vurguladı.

Nur Banu Aras
04:00 - 2/04/2019 Salı
Güncelleme: 03:37 - 2/04/2019 Salı
Yeni Şafak
31 Mart seçim sonuçları
31 Mart seçim sonuçları

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk yerel seçimi yapıldı. Cumhur İttifakı’nın birinci olduğu seçimlerde millet, ülke yönetimine yönelik dış müdahalelere ve coğrafyamızdaki kuşatma çabalarına karşı da güçlü bir yanıt verdi.

AK Parti ve MHP’nin 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin ardından Yenikapı ruhu ile kurdukları ittifakı da bozmak isteyenlere seçmen cevap vermiş oldu. Türkiye genelinde Cumhur İttifakı yüzde 51.63, Millet İttifakı da 37.55 oy aldı. Seçim sonuçlarının ardından iki partinin liderleri de seçmene olumlu mesaj verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan balkon konuşmasında, Cumhur İttifakı’na vurgu yaptı. Cumhur İttifakı olarak yine çoğunluğu elde ettiklerini belirten Erdoğan, “Bazıları kendini darı ambarında sanıyor. 4,5 yıl bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı mı, AK Parti iktidar mı, dolayısıyla Cumhur İttifakı olarak parlamentoda mıyız? Bu yolda nasıl şu ana kadar geldiysek, yine bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz” dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli ise “Seçim sonuçlarını kim nasıl yorumlarsa yorumlasın, Yenikapı ruhunun ve Cumhur İttifakı’nın kararlı, yürekli ve inançlı şekilde yoluna devam edeceğini herkes bilmelidir. Unutulmasın ki, her şey Türkiye içindir. 31 Mart seçimleri demokrasimizin zaferidir” ifadelerini kullandı.

#Cumhur İttifakı
#AK Parti
#MHP
5 yıl önce