Reform dönemi

Fazlı Şahan
04:002/04/2019, Salı
G: 2/04/2019, Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte çıktığı balkon konuşmasında, teşkilattan muhalefete, terörle mücadeleden ekonomiye kadar birçok mesaj verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte çıktığı balkon konuşmasında, teşkilattan muhalefete, terörle mücadeleden ekonomiye kadar birçok mesaj verdi.

Son 3 yılda mesaisinin önemli bölümünü 3 kritik seçime ayıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023’e kadar sürecek 4,5 yıllık kesintisiz dönemi iş dünyası ve toplumun beklediği yapısal reformlara ayıracak. Erdoğan bu yıl 2,5 milyon istihdam hedefine ulaşmak için gerekli adımları hızlandıracak. Finans sektörü de hükümetin yakın ilgisinde olacak. Yargının yeni yol haritası niteliğindeki Yargı Reformu Strateji Belgesi de önemli bir adım olacak.

Son üç yılda mesaisinin önemli bir bölümünü üç kritik seçime ayıran Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2023’e kadar sürecek 4.5 yıllık seçimsizlik dönemini iş dünyası ve toplumun da beklenti içinde olduğu ‘yapısal reformlara’ ayıracak.

Balkon konuşmasında bunun ilk işaretlerini veren Erdoğan, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına giden süreçte ekonomiden sosyal hayata beklenen reformlara odaklanacak. Erdoğan, bu yıl için 2.5 milyon istihdam hedefine ulaşmak için gerekli adımları hızlandıracak. Hedef yüzde 11.4 olan işsizliğin tek haneye indirilmesi.

YATIRIMLAR ARTACAK

Finans sektörü de hükümetin yakın ilgisinde olacak. Hükümet temsilcileri, önümüzdeki hafta bankaların sermayesinin güçlendirilmesi ve yatırımların arttırılarak büyümeye destek verilmesini içeren yeni çerçevenin detaylarını açıklamak için hazırlık yapıyor. Hükümet başlattığı ekonomik dengeleme sürecini devam ettirecek.

TARIM ALANINDA ÜRETİM

Özellikle büyümeden enflasyona, finansmandan bankacılığa kadar tüm alanlarda mevzuat düzenlemeleri yapılacak.

Bu adımların genel kapsamının 8 Nisan’da açıklanması öngörülüyor. Bu adımların ana çerçevesini, enflasyonla mücadele başta olmak üzere, faiz, büyüme ve işsizliğin düşürülmesinin oluşturması bekleniyor. Vergi sisteminde de köklü değişiklerin yapılabileceği ifade ediliyor. Mevzuat, istihdamı artırıcı tedbirlerin yanı sıra tarım başta olmak üzere üretim de teşvik edilecek. Özellikle tarım alanında üretime ağırlık verilecek. İstikrarlı tarım ürünü fiyatları için Hal Yasası Meclis’e gelecek.

YEREL YÖNETİM GÜÇLENECEK

Reformlar içinde yerel yönetimler de bulunacak. Bölgesel ajansların yanı sıra bölgesel yatırım bankalarının tesisiyle de yerel yönetimlerin güçlendirilmesi bekleniyor.

Erdoğan’ın seçim meydanlarında açıkladığı bazı projeler de yine yapılacaklar arasında yer alacak. Askerlik, öğretmen, polis, din görevlisi ve hemşirelerin ek göstergelerinin 3600'e çıkarılmasına ilişkin düzenleme adım adım uygulanacak. Yargının yeni yol haritası niteliğindeki Yargı Reformu Strateji Belgesi de önemli bir adım olacak.

#Seçim
#31 Mart
#Reform
#Recep Tayyip Erdoğan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.