Darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında karı-koca yargı mensupları itirafçı olarak FETÖ'nün yargı yapılanmasını anlattı. Savcı T.D., “Cemaate mensup hakim ve savcılar T1, T2, T3, T4 olarak kategorize edilmektedirler” dedi.
Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan cumhuriyet savcısı T.D. ile eşi hakim T.D. itirafçı oldu. Karı-koca verdikleri ifadelerle FETÖ'nün yargı yapısını deşifre etti. Üniversiteye hazırlık için FETÖ'ye ait bir dershaneye gittiğini anlatan T.D, üniversite döneminde de örgütün yurtlarında ve evlerinde kaldığını ifade etti. Stajını tamamladıktan sonra 2010'da Vakfıkebir Adliyesine Cumhuriyet Savcısı olarak kura çektiğini belirten T.D, maaşından bir miktarın himmet olarak kesildiğini anlattı.
T.D, MİT TIR'ları, 17-25 Aralık gibi olaylar nedeniyle cemaatle ilgili sorgulamalar yapmaya başladığını belirterek, şunları söyledi: “Prensip olarak görev yapılan yerlerde bir cemaat mensubundan sorumlu biri belirlenir. Bunun dışında en fazla 3-4 kişi ile irtibat kurulurdu. O bölgedeki tüm hakim ve savcıların toplanıp sohbet etmeleri söz konusu olmamaktaydı. Çünkü bu cemaatin benimsediği ilkeler arasında yer almaktadır.
"Cemaate mensup olan kişilerin mensup olmayan birileriyle evlenmesi nadir görülen bir olaydır. Bunun amaçlarından biri, kişinin cemaatten uzaklaşmaması, ikincisi başka kimselerin cemaatin gizli sırlarına vakıf olmalarını engellemektir Cemaate mensup hakim ve savcılar T1, T2, T3, T4 olarak kategorize edilmektedirler. Birbirlerine yakın siciller belli bir sayıyı doldurduktan sonra belirttiğim numara ve harf atlamaktadır. Bildiğim kadarıyla Ankara dışında yani taşrada görev yapan hakim ve savcılar taşra (T) olarak numaralandırılmaktadır. Böylelikle kurumsal bir yapı ortaya konulmaktadır.”
Cumhuriyet savcısı T.D'nin eşi hakim T. D. ifadesinde şunları kaydetti: “Gülen cemaatine mensup insanlar 3'er, 4'erli gruplar halinde vazifelendiriliyorlardı. Bu kişiler her biri, bir üniversitenin hukuk fakültesinden sorumlu oluyordu. Sorumlular kendi üniversitelerine giderek burada 'beşlik' diye tabir edilen, cemaate bağlılığı en üst seviyede olan bu kişileri Ankara'daki çalışma evlerine hazırlarlardı. Başka bir faaliyet de çalışma evlerine giderek hakimlik-savcılık sınavlarına hazırlanan kişilere ders anlatmaktı. Diğer bir faaliyet ise Ankara'da görev yapan hakim ve savcıların kızlarıyla ilgilenmekti.”