Gün 2. kez gözaltında

Yeni Şafak
Mustafa Sait Özkan
04:003/08/2016, Çarşamba
G: 3/08/2016, Çarşamba
Yeni Şafak

FETÖ’nün medya ayağına yönelik soruşturmada gözaltına alınan Fox Tv Haber Müdürü Ercan Gün yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Gün, Hrant Dink soruşturması kapsamında yeniden gözaltına alındı. Gazeteci İbrahim Balta “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan tutuklandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteciler Ercan Gün ve İbrahim Balta'NIN İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Gayrettepe yerleşkesindeki işlemleri tamamlandı. Gazeteciler Gün ve Balta, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Murat Çağlak'a ifade veren Gün ve Balda, tutuklama istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen gazeteci İbrahim Balta 'Silahlı Terör Örgütü Üyeliği' kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.



CİNAYETTEN SORGULANACAK


Ercan Gün ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Bu soruşturmada serbest kalan Gün, adliyede yeniden gözaltına alındı. Gün, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.



49 GAZETECİ FİRARDA


FETÖ'nün darbe girişimi ile kayyum atanan Zaman gazetesinin eski çalışanlarına ve yöneticilerine yönelik yürütülen FETÖ/PDY soruşturmalarında, Bülent Keneş, Abdullah Abdulkadiroğlu, Bilal Şahin, Bülent Ceyhan, Fatih Akalan, Fatih Yağmur, Kamil Maman, Mahmut Hazar ve Selahattin Sevi'nin de aralarında bulunduğu 49 şüpheli aranıyor. Gözaltı kararı verilen 42 gazeteciden Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 18'si tutuklandı. Diğer soruşturmada ise gözaltı kararı çıkartılan Ali Bulaç'ın da arasında yer aldığı 6'sı tutuklandı.


#FETÖ
#Fox Tv
#Ercan Gün

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.