GATA'ya FeTÖ operasyonu

Yeni Şafak
Aybike Eroğlu
04:003/08/2016, Çarşamba
G: 3/08/2016, Çarşamba
Yeni Şafak

FETÖ’nün karargâhına dönüşen Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne üçüncü dalga operasyon yapıldı. Aralarında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında GATA’dan iki cuntacı subayı kaçıran acil uzmanının da bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullahçı Terör Örgütü'nün karargahına dönüşen GATA için düğmeye bastı. Aralarında tabip subaylarında bulunduğu 98 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda 50'ye yakın kişi gözaltına alındı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında GATA'dan iki cuntacı subayı kaçıran acil uzmanlarının da aralarında bulunduğu kişiler gözaltına alındı. Ankara TEM ekiplerince düzenlenen operasyonda 15'e yakın sivil memur da gözaltına alınırken, 12 hekimin ise firari olduğu tespit edildi.



MUAYENE GRUBUNA OPERASYON


GATA, FETÖ'cülerin TSK içerisindeki yapılanmasına zemin hazırlanması açısından büyük önem taşıyordu. Edinilen bilgiye göre, üçüncü dalga operasyonda, daha çok öğrencileri muayene eden kişiler gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı bulunan ve henüz gözaltına alınamayanlar arasında emekliler, Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilenler ve Ankara dışında bulunan şüpheliler olduğu da öğrenildi.



CUNTACILARA YARDIM ETMİŞLER


Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. A.G, fethullahçı yapının akademik yayınlarda destek vererek fazla puan almasının önünü açtı. Güler'in, öğrencilerin muayenelerinde de faal rol aldığı belirtiliyor. Doç. Dr. M.A.Ş de yine Kalp Damar Cerrahisinden gözaltına alındı. GATA'da Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı'ndan Prof. Hv. Tabip Kıdemli Albay Ş. M. Y ve Dz. Tbp. Yzb. S.T de yine gözaltına alınan isimler arasında yer aldı. Bu isimlerin 15 Temmuz'da GATA'dan kaçırılan iki cuntacı subaya yardım ettikleri öne sürüldü.



DOKTORLAR FİRARDA


Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı'ndan Yrd. Doç. Tbp. Bnb. G.A, Neftoroloji Anabilim Dalı Uzmanlık öğrencilerinden Dr. M. K Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. S. V. Çocuk Nefrolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. F. G, Plastik Cerrahi Servisi ve Yanık Servisi'nden Doç. Dr. Y. K, Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. A. K, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalından Prof. Dr. H.Y, Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr F. Y., ilk etapta gözaltına alınan isimler. Ayrıca Tıbbi Klinik Biyokimya Anabilim Dalı Başkanlığı'ndan Doç.Tbp.Yb.T.Ç ile Doç.Dz.Tbp.Yb.E. Ö. A. gözaltına alınırken, Doç. Tbp. Bnb. Y. G. K. gözaltına alınmak için arandığı öğrenildi. GATA'ya ilk operasyon 23 Temmuz tarihinde yapıldı. Operasyon kapsamında 3 tabip tuğgeneral 30 civarında da askeri doktorun TSK ile ilişiği kesildi. İkinci dalgada GATA Sağlık Bakanlığı'na bağlandı. Aynı kararnameyle 5 tabip albayın TSK ile ilişiği kesildi.




Düzeltme: 3 Ağustos 2016 tarihli Yeni Şafak Gazetesi'nin 16'ıncı sayfasında yer alan 'GATA'ya FETÖ Operasyonu' başlıklı haberde, “Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı'ndan Doç. Tbp.Kdm. Alb. Mehmet Eryılmaz ismi sehven yazılmıştır. Mehmet Eryılmaz, gözaltına alınan kişiler arasında bulunmamaktadır, kendilerinden özür dileriz.





#FETÖ
#GATA
#Adem Güler

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.