FETÖ’cülerle ortak eylem yapacaklar

Yeni Şafak
Yılmaz Bilgen
04:003/08/2016, Çarşamba
G: 2/08/2016, Salı
Yeni Şafak

Bugüne kadar 10 farklı terör örgütüyle işbirliğine giden PKK, yeni süreçte FETO’yle de ortak hareket etme kararı aldı. FETÖ, devlet içerisinde gizlenmekte olan teröristlerle her türlü eyleme destek verecek. PKK ile FETÖ arasında irtibatı Rıza Altun sağlayacak

15 Temmuz'daki başarısız darbe girişimini bir fırsata dönüştürmek isteyen bölücü örgüt PKK, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile de işbirliğine gitme kararı aldı. Bugüne kadar 10 farklı terör örgütüyle Türkiye'ye yönelik eylemlerde işbirli yapan PKK'nın yeni süreçte müttefiği FETÖ oldu. Buna göre FETÖ, tüm bölgelerde devlet içerisinde halen gizlenmekte olan militanlarıyla PKK'nın eylemlere destek olacak.



RIZA ALTUN TEK YETKİLİ


FETÖ ile işbirliği sürecinde örgütün deneyimli militanlarından Rıza Altun, en yetkili isim oldu. Avrupa üzerinden FETÖ ile irtibat sağlayan Altun, 27 Temmuz'da Lübnan'da yayın yapan El Safir gazetesine yaptığı açıklamada aynı amaç uğruna farklı yapılarla işbirliğine odaklandıklarını belirtti. PKK'nın aynı zamanda dış ilişkiler sorumlusu olan Rıza Altun, FETÖ'nün darbe girişiminde payının çok az olduğunu saçmaladı. Altun, son zamanlarda ABD'nin kendilerine desteğini de arttırdığını da savundu.



KARADENİZ'E DİKKAT


Bu ittifak çerçevesinde örgüt, 15 Temmuz darbe girişimini fırsata dönüştürmek istiyor. İddiaya göre PKK, 16 Temmuz'dan itibaren daha önce çekilmek zorunda kaldığı bir çok noktaya sızma yolu ile militan yerleştirdi. Doğu ve Güneydoğu'ya son 10 gün içerisinde çok sayıda takviye gönderen örgütün yeni hedefi ses getiren eylemler yapmak. Bunun için iç barışı provoke eden eylemler konusunda özellikle Karadeniz pilot bölge seçildi. Amaç, galeyana getirilen Karadeniz halkının bölgede çalışan mevsimlik işçilere saldırmasını sağlamak. Böylece, Türk-Kürt çatışmasına ortam hazırlamak. Toplumsal infiale yol açacak eylemlerle de ayrışmaya yol açmak.


#FETÖ
#PKK

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.