Çiçek’in mektubunu saklamış

Yeni Şafak
Mustafa Sait Özkan
04:003/08/2016, Çarşamba
G: 2/08/2016, Salı
Yeni Şafak

Balyoz davasında duruşma savcısı olan Hüseyin Kaplan'ın Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nin imamı olduğu ortaya çıktı.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Kaplan, eniştesi olan Metro Turizm'in sahibi iş adamı Galip Öztürk'e bir mektup bırakarak kaçtı. Soruşturma kapsamında Kaplan'ın İstanbul Adliyesi'ndeki odasında arama yapıldı.



'ADALET HERKESE LAZIM OLACAK'


Arama yapan cumhuriyet savcıları, çekmecede emekli Albay Dursun Çiçek'in Balyoz ve Ergenekon davaları kapsamında cezaevinde olduğunda dönem Kaplan'a gönderdiği bir mektubu ele geçirdi. Çiçek'in, 15 Haziran 2012 tarihinde el yazısıyla kaleme aldığı 5 sayfalık mektupta, savcı Kaplan'ı adaletli olmaya davet ettiği belirtildi. Çiçek'in şu ifadeleri kullandığı öğrenildi: “Suçlu olsam, cezamı çekmeye hazırım. Adalete güveniyorum. Adalet bir gün herkese lazım olacak.”



Ancak Kaplan, söz konusu mektubu ne dava dosyasına ekledi ne de başka bir işlem yaptı. Bu süreçte davalar bitti. Çiçek'in, Kaplan'ın vicdanına seslendiği o mektup ise çekmecede kaldı. Mektubunun savcı Kaplan'ın çekmecesinden çıktığını öğrenen Çiçek, şu açıklamaları yaptı: “Uğradığımız haksızlıkları yazmıştım.”


#FETÖ
#Fetullahçı Terör Örgütü
#Hüseyin Kaplan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.