Cezaevi isyanında FETÖ şüphesi

Yeni Şafak
Ayşe Begüm Çelikkol
13:173/08/2016, Çarşamba
G: 3/08/2016, Çarşamba
Yeni Şafak
Bakırköy Kadın Cezaevi'nde önceki akşam DHKP/C'li 29 kadın mahkumun kaldığı koğuşta isyan çıkmıştı.
Bakırköy Kadın Cezaevi'nde önceki akşam DHKP/C'li 29 kadın mahkumun kaldığı koğuşta isyan çıkmıştı.

Bakırköy Kadın Cezaevi'nde DHKPC'li 29 mahkumun kaldığı koğuşlarda çıkan isyanla ilgili, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nın yaptığı soruşturma kapsamında aralarında cezaevi müdürü Ahmet Ö.,'nün de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde ve cezaevinde de aramalar yapıldı. Şüphelilerin FETÖ bağlantısı olma ihtimali de araştırılıyor.

Bakırköy Kadın Cezaevi'nde önceki akşam DHKP/C'li 29 kadın mahkumun kaldığı koğuşta isyan çıkmış, koğuşlarda bulunan yataklar ateşe verilmiş, çıkan olaylarda ise iki infaz koruma memuru da hafif şekilde yaralanmıştı.



Çıkan isyana cezaevi yönetimi müdahale etmiş, olayların ardından da Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri ise cezaevi önünde tertibat almıştı.



Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekili Ömer Faruk Aydıner tarafından isyanla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında aralarında cezaevi ikinci müdürü Ahmet Ö., ile birlikte cezaevi doktoru, bir katip ve 8 cezaevi görevlisi olmak üzere 10 kişi Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde evlerinde gözaltına alındı. Öte yandan gözaltına alınan 10 kişinin evlerinde ve cezaevinde de aramalar yapıldı.



FETÖ ŞÜPHESİ


Yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişilerin FETÖ'yle bağlantası olma ihtimali üzerinde de araştırmaların devam ettiği öğrenildi.


#Bakırköy Kadın Cezaevi
#DHKPC
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.