|

Bu ülke sizi hiç unutmayacak

15 Temmuz işgal girişimi, canları pahasına direnen 249 şehidimizin mücadelesiyle bertaraf edildi. FETÖ’cü hainlerin darbe yapmaya kalkıştığı 15 Temmuz’un anma törenleri, vatanı teröristlere teslim etmeyi reddederek silahların ve tankların önüne set olan şehitleri ziyaretlerle başladı. Bu ülke 15 Temmuz direnişinde şehit olanları asla unutmayacak.

Yeni Şafak
04:00 - 12/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:38 - 12/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Bu ülke sizi hiç unutmayacak
​Bu ülke sizi hiç unutmayacak

15 Temmuz’da yaşadığımız çokuluslu darbe ve işgal girişimine, bu ülkenin asil evlatları canlarını vererek engel oldu. Tarihte tanık olduğumuz en alçak ihanet şebekesi FETÖ üzerinden servis edilen imha planı, milletimizin kenetlenmesiyle tersyüz edildi. Türkiye’yi dize getirmeyi planlayanlar ağır bir hüsran yasadı. Türkiye o gece, yüzlerce yıllık siyasi tarihinin en yoğun mücadelesini verdi. Millet olmanın, vatan ekseninde mücadele etmenin, cesaretin örneğini bütün dünyaya gösterdi. Bu ülke, aslında bir istiklal savaşı olan 15 Temmuz direnişinde şehit olanları asla unutmayacak.

249 ŞEHİT VERDİK

İşgal girişimine, canları pahasına direnen 249 şehidimizin mücadelesiyle bertaraf edildi. Darbe girişimi haberi gelir gelmez sokağa inen milletimiz kritik yerler başta olmak üzere yurt genelinde direnişe geçti. Bu direniş sırasında Ankara’da; Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Genelkurmay, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Özel Harekat Daire Başkanlığı, Akıncı Üssü, İstanbul’da ise Saraçhane, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Çengelköy ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 249 vatandaşımız şehit oldu.


MİLLET TANKLAR SET OLDU

Çengelköy’de FETÖ’cülerin hain kurşunlarıyla Yeni Şafak Gazetesi Foto Muhabiri Mustafa Cambazı da şehit verdik. 2 bin 301 gazi verdik ve bazılarının tedavileri hala devam ediyor. FETÖ’cü hainlerin darbe yapmaya kalkıştığı 15 Temmuz’un anma törenleri, vatanı teröristlere teslim etmeyi reddederek silahların ve tankların önüne set olan şehitleri ziyaretlerle başladı.

MİNARELERDEN SELALAR YANKILANACAK

FETÖ’nün darbe girişimini halkı sokaklara davet ederek engelleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla bugün 15 Temmuz Milli İrade Zaferi’nin Analizi kitabının tanıtımını yapacak. Hafta boyunca 15 Temmuz zaferi yeniden yaşatılacak. Minarelerden selalar yankılanacak. Erdoğan, yarın da şehit yakınları ve gaziler ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde anma programında biraraya gelecek. Cuma günü de 81 ilde okunan hatm-i şeriflerin duası Beştepe Millet Camii’nde yapılacak.

SAAT SAAT SEMBOL YERLERDE OLACAK

15 Temmuz Cumartesi günü, TBMM’de özel oturum düzenlenecek. 15 Temmuz gecesi Erdoğan saat saat darbenin sembol yerlerinde bulunacak. Vatandaşlara hitap edecek olan Erdoğan’ın ilk durağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olacak. Erdoğan, o gün 15 Temmuz Şehitler Makamı’nın resmi açılışını gerçekleştirecek. Ardından Ankara’ya hareket edecek olan Erdoğan’ın ikinci durağı ise TBMM olacak. Erdoğan, darbe gecesi TBMM’ye ilk bombanın atıldığı saat 02:32’de ise Meclis’te olacak. Erdoğan halka hitap edecek.



#Recep Tayyip Erdoğan
#FETÖ
#15 Temmuz
#Direniş
#TBMM
7 yıl önce