Kahramanlık destanı yazdık

Yeni Şafak
Haluk Karakaya
04:0012/07/2017, Çarşamba
G: 12/07/2017, Çarşamba
Yeni Şafak
Kahramanlık destanı yazdık
Kahramanlık destanı yazdık

Yeni Şafak Gazetesi foto muhabiri Şehit Mustafa Cambaz’ın anısına, “Fotoğraflarla 15 Temmuz hain darbe girişimi” konulu fotoğraf sergisi açıldı. İçişleri Bakanı Soylu, “15 Temmuz’da bu millet, büyük bir kahramanlık destanı yazmıştır” dedi

“Fotoğraflarla 15 Temmuz hain darbe girişimi” konulu fotoğraf sergisi açıldı. BYGEM’in, Yeni Şafak Gazetesi foto muhabiri Şehit Mustafa Cambaz’ın anısına düzenlediği serginin açılışını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Basın Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca ile birlikte yaptı. Sergiye, Hain darbe girişiminde şehitlerin aile yakınları ve gaziler de katıldı. Ayrıca açılışa Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok’un yanı sıra yabancı ülke temsilcileri de katıldı. Öte yandan programı takip eden farklı ülkelerden gelen basın mensupları ve ziyarete gelen kişiler sergiye yoğun ilgi gösterdi.

KARELERLE DAKİKA DAKİKA 15 TEMMUZ

FETÖ’cü hainlerin darbe girişimi sırasında çekilen ve foto muhabirlerinin objektiflerine yansıyan kareleri bir araya getiren “Fotoğraflarla 15 Temmuz hain darbe girişimi” konulu fotoğraf sergisi açıldı. Açılışın ardından Bakan Süleyman Soylu, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi çekilen fotoğraflar hakkında bilgi aldı.


KAHRAMANLAR O GECEYİ ANLATIYOR

Sergi açılışında konuşan ve 15 Temmuz’un bir kahramanlık destanı olduğunu dile getiren Soylu, “60’ta bir darbeden, 80’de bir darbeden, 28 Şubat’ta başka bir darbeden, 27 Nisan’da başka bir müdahaleden ardından 17-25 Aralık’ta başka bir darbeden, 6-7 Ekim’de bizi birbirimize düşüren başka bir darbeden bahsediyorum. Başka bir anlayıştan bahsediyorum. 15 Temmuz’da bu millet, büyük bir kahramanlık destanı yazmıştır. Dünyada destanlar vardır. 15 Temmuz da bir destandır. Bunu ben söylemiyorum. Bunu foto muhabirlerimiz fotoğraflarıyla anlatıyor. Bunu kahramanlar, o gün yaşadıklarıyla anlatıyor” dedi.

GÖLBAŞI ŞEHİTLERİNE VEFA

Bakan Soylu, 15 Temmuz gecesi Gölbaşı Özel Harekat Komutanlığı'nda şehit olanların mezarlarını ziyaret etti. Soylu’yu, polis tören mangası karşıladı. Şehitliğin Türk bayraklarıyla donatıldığı programda, Kur’an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

#Mustafa Cambaz
#Süleyman Soylu
#15 Temmuz

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.