Atatürkçüler darbe yaptı!

Yeni Şafak
Osman Özgan
04:003/08/2016, Çarşamba
G: 2/08/2016, Salı
Yeni Şafak

Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz darbe gecesi, FETÖ’cü teröristlerin kendilerini Atatürkçü subaylar olarak tanıttığını söyledi. Çetingöz, Kurmay Başkanı İlhami Polat’ın, “Yönetime el koyduk” dediğini aktardı.

FETÖ'cü subayların darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında ifade veren Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz'ün ifadesine ulaşıldı. Çetingöz ifadesinde, olay günü öğrenci alım mülakatları nedeniyle saat 20.30'a kadar okulda bulunduğunu, sonrasında da Tümgeneral Selçuk Bayraktar'ın kendisini ziyarete geldiğini ve çay bahçesinde oturduklarını anlattı.



EMİR SUBAYIM REHİN


Bu sırada nizamiye kapısında silah seslerinin geldiğin aktaran Çetingöz, “Daha sonra Kurmay başkanı İlhami Polat ve Nöbetçi Amir Tolga Sıçrar yanımıza geldi. İlhami 'Komutanım ani müdahale mangası karıştı, çok kötü olaylar var' dedi. Manganın bulunduğu yere gittik. Kapıyı açar açmaz karşımda elleri ve ağzı bağlı bir şekilde emir astsubayım Ahmet Çörpan'ı gördüm. O esnada 5-10 kişi birden saldırdı. Bu kişiler Kurmay başkanımız İlhami Polat, Kurmay Yarbay Sait Tosun, Piyade Yarbay Tolga Sıçrar, Maliye Yarbay Atakan Adaşoğlu, Hava Savunma Kurmay Binbaşı Hüseyin Eçik, İstihbarat yüzbaşı Ahmet Tufan, Tank Kurmay Yüzbayı Güven Günindi, Üsteğmen Eser Coşar'dı” dedi.



YÖNETİME EL KOYDUK


İlhami Polat'a ne yaptıklarını sorduğunda yönetime el koyduklarını söylediğini ifade eden Çetingöz şunları söyledi: “Nereden alıyorsunuz bu gücü, İlhami nedir bu' diye bağırıyordum. İlhami de bağlama işlemini tamamladıktan sonra bana 'siz siyasilerle iş birliği yapıyorsunuz, biz Atatürkçü subaylarız, yönetime el koyduk, şimdi uçaklar havada' dedi. Ve biraz sonra da uçakların Ankara semalarından geçme sesini duydum. ''


#FETÖ
#İlhami Polat
#İzzet Çetingöz

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.