|

AK Parti'de MYK toplandı: İşte masadaki konular

AK Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının öncelikli konusu ekonomi olacak. Partinin bu ay başlattığı “Türkiye Buluşmaları” programının ilk etabından raporlar da masaya yatırılacak.

Seren Som
16:15 - 16/09/2024 Pazartesi
Güncelleme: 16:58 - 16/09/2024 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Parti Genel Merkezi'ndeki toplantı saat 16.15'te başladı.

MYK'nın ana gündemi AK Parti'nin başlattığı ve ilk aşamasını başarıyla tamamladığı "Türkiye Buluşmaları" programı olacak. Parti yönetimi, toplumun farklı kesimlerinden aldığı geri bildirimlerle Türkiye’nin mevcut durumunu analiz etti. Parti teşkilatı, toplumun her kesimiyle geniş kapsamlı görüşmeler gerçekleştirdi. Esnaf, sivil toplum kuruluşları, çiftçiler, işçiler ve emeklilerle buluşarak onların taleplerini, sorunlarını ve izlenimlerini dinledi. AK Parti, saha çalışmaları sonucunda elde ettiği ilk raporları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacak.

Ekonomideki iyileşmeler

Bu raporlarda, ekonomideki iyileşme sinyallerinin halka nasıl daha etkin bir şekilde aktarılabileceği tartışılacak.

Özellikle hayat pahalılığı konusu gündemin öncelikli maddeleri arasında yer alacak.

Yeni yasama dönemi

Toplantıda yeni yasama döneminde gündemde olacak yeni Anayasa çalışanları için AK Parti'nin Ekim ayında başlayacağı yeni anayasa konferanslarının hazırlıkları da değerlendirilecek. MYK'da Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Medya ve Tanıtım Başkanı Hamza Dağ ve AR-GE Başkanı Mustafa Şen'in sunum yapması bekleniyor.

  • AK Parti 3 Eylül MKYK toplantısında kongre kararı almış Erdoğan'ın imzası ile AK Parti'nin olağan kongre takvimi süreci başlamıştı.


#AK Parti
#AK Parti MYK
#Recep Tayyip Erdoğan
2 gün önce