“Anlayışla özeleştirimizi samimiyetle yapıyor, nerede eksiğimiz varsa hiçbir komplekse kapılmadan üzerine cesaretle gidiyoruz. Önümüzdeki aylarda başlatacağımız Büyük Kongre sürecimizi sadece bir ‘vitrin yenilenmesi’ olarak değil, milletimizin bizden beklediği kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz. Kendini yorulmuş hisseden varsa, bitkin hisseden varsa, onlardan kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyoruz. Heyecanını kaybedenler, millete hizmetin önünde engel olmamalıdır”…
Geçenlerde AK Parti’ye uzun yıllardır gönlünü ve mesaisini vermiş olan iki kişinin arasında geçen bir konuşmaya kulak misafiri oldum… Çok önemli üst düzey bir kadroya yeni bir atama yapılmış, atanan kişinin olağanüstü nitelikli olması ikisini de şaşırtmıştı… Biri öbürüne diyordu ki, “Yahu mükemmel yetişmiş bir eleman bu… Arkasında da kimse yok!... Nasıl olmuş acaba?..”
Benzer zahmetli bir yol da, sürecin ara verilmeden sürekli ifade edilmesini sağlayacak iletişimden sorumlu AK Parti kadrolarının önünde duruyor.
Yolunuz açık olsun…
“Bir şeyi değiştirmek isteyen insan önce kendisinden başlamalıdır”…
Sokrates
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, nitelikli edebiyat çevirilerini desteklemek amacıyla verilen “Talât Sait Halman Çeviri Ödülü”nün 2024 yılı başvuruları 4 Ekim’e kadar kabul edilecekmiş. Bu kapsamda Seçici Kurul’un belirleyeceği yapıtın çevirmenine 60 bin TL tutarında nakit desteği sağlanacakmış. Bu çeviri meselesi kafamızı kurcalar durur... Neden bizde ‘ünlü çevirmenler’ vardır da mesela Almanya’da yoktur… Çeviri bizde neden bu kadar önemsenir?
Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Başkanı ve 360+ Media Interactive Kurucu & CEO’su Zehra Öney, Teedo Online Eğitim Platformu tarafından düzenlenen “İş’te Kadın: Yöneticilik ve Liderlik Eğitimi”ni verecekmiş. 17 Eylül’de başlayarak 5 hafta sürecek program, yönetici veya lider pozisyonlarını hedefleyen kadın profesyonellere, kendi işini kurmak veya mevcut işini büyütmek isteyen kadın girişimcilere, çalışanlarının liderlik becerilerini geliştirmek ve kadın liderlerin sayısını artırmak isteyen insan kaynakları ve eğitim yöneticilerine yönelikmiş. Zehra Hanım, ‘erkek alanı’ olarak algılanan teknoloji konusunda gerek liderlik vasıflarıyla örnek gerekse de zengin çalışma yelpazesiyle bir ışık kaynağı olabilir. (Ferda Ataş, Update).
Google’ın 2024 yılına dair yayınladığı yeni arama trendlerine göre; Türkiye’deki kullanıcıların yapay zekâya olan ilgisi rekor seviyelere ulaşmış. Yapay zekâ aramaları, geçen yıla göre %120 oranında artış gösterirken, “Yapay zekâ nasıl çalışır” ve “Yapay zekâ nedir” gibi temel konulara yönelik aramalar %90 ve %80 oranında, “Yapay zekâ ve girişimciler” aramaları ise %20 oranında yükselmiş. Yapay zekâ ve öğrenme ile ilgili en popüler sorgular arasında “Yapay zekâ ile İngilizce öğren”, “Yapay zekâ öğrenmek” ve “Yapay zekâ öğrenmek istiyorum” yer almış. “Yapay zekâ mühendisliği maaşı” aramaları ise %5000’den fazla artmış (Sinem Semerci, Excel). Neredeyse her sektör, haber programları bu yeni teknolojiyle dolup taşarken elbetteki kullanıcıların merakı da artacaktır. Neyse ki Türkiye genelinde, bir koruma kalkanı sağlayan ‘siber güvenlik’ ve yapay zekâya olan ilgi de iki katına çıkmış (%100)... Ne de olsa bilinmezleri hâlâ çok olan, sınırları belirsiz bu alanda her zamankinden daha fazla korunmaya ihtiyaç var...
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.